Raiduri în Germania și Elveția împotriva Cetățenilor Reichului. Un polițist de la forțele speciale a fost împușcat

Raiduri în Germania și Elveția împotriva Cetățenilor Reichului. Un polițist de la forțele speciale a fost împușcat

Poliția a efectuat raiduri în Germania și Elveția, miercuri, într-un dosar care vizează mișcarea de extremă dreapta Reichsbürger (Cetățenii Reichului).

Peste 20 de proprietăți au fost percheziționate în opt state germane, a declarat ministrul Justiției, Marco Buschmann, citat de DPA.

Un poliţist de la forţele speciale germane a fost rănit prin împuşcare, în orașul Reutlingen, din sud-vestul statului Baden-Württemberg, au declarat procurorii.

Potrivit informațiilor DPA, suspectul avea permis pentru armă şi a fost arestat. Poliţistul rănit se află în stare stabilă.

ADVERTISING

"Acest lucru arată cât de periculoase sunt operațiunile. Autoritățile sunt obligate să dezarmeze cetățenii Reichului", a scris ministrul Buschmann pe Twitter.

Potrivit postului ARD, suspecţii recenţi sunt din Bavaria, nordul Saxoniei Inferioare şi estul Saxoniei, iar printre ei se află poliţişti şi soldaţi. Ei ar fi format reţele ostile statului german.

În Elveția, au fost deschise proceduri penale împotriva a două persoane suspectate că sprijină sau participă la o organizație criminală sau teroristă, a anunțat şi Biroul Procurorului General al Elveției.

ADVERTISING

Descinderile de azi sunt o continuare a raidurilor pe scară largă împotriva mișcării cetățenilor Reichului din decembrie, care au avut loc în mai multe state germane, dar şi în Austria și Italia. La acel moment, 25 de persoane au fost arestate.

Gruparea este acuzată că a încercat să-și construiască propria armată pentru a pune la cale o lovitură de stat. Cetăţenii Reichului nu recunosc legitimitatea statului german de azi. Ei refuză adesea să plătească taxe sau amenzi și, în unele cazuri, adună ilegal arme.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇