Putin vrea să impună o „zonă demilitarizată” între Rusia și Ucraina. Reacția promptă a Statelor Unite

Putin vrea să impună o „zonă demilitarizată” între Rusia și Ucraina. Reacția promptă a Statelor Unite

Președintele rus Vladimir Putin a propus crearea unei „zone demilitarizate” între Rusia și Ucraina, fapt ce a creat controverse în Statele Unite.

Recent, Vladimir Putin a subliniat ideea unei zone „demilitarizate” sau „sanitare” în Ucraina, care, în opinia sa, ar plasa teritoriul controlat de Rusia, inclusiv părțile ocupate ale Ucrainei, în afara razei de acțiune atât a sistemelor de artilerie din prima linie, cât și a sistemelor cu rază lungă de acțiune furnizate de Occident.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) consideră că planul lui Putin de a muta linia frontului astfel încât teritoriile revendicate și efective ale Rusiei să fie în afara razei de acțiune a puterii de foc ucrainene este aproape imposibil de realizat, atâta timp cât Ucraina rămâne independentă și capabilă să lupte.

ADVERTISING

Propunerea lui Putin de a crea o „zonă demilitarizată” între Rusia și Ucraina a fost comentată și de Statele Unite. În acest caz, Departamentul de Stat al SUA a declarat că Rusia trebuie mai întâi să demilitarizeze zonele ocupate ale Ucrainei.

Citeşte integral pe ŞtirileProTV.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇