Putin spune că încă nu sunt îndeplinite condițiile pentru o încetare a focului în Ucraina și nu e momentul pentru o întâlnire cu Zelenski

Putin spune că încă nu sunt îndeplinite condițiile pentru o încetare a focului în Ucraina și nu e momentul pentru o întâlnire cu Zelenski

Premierul italian Mario Draghi spune că președintele rus Vladimir Putin i-a transmis că nu sunt încă îndeplinite condițiile pentru o încetare a focului în Ucraina.

Draghi a precizat că a avut o discuție telefonică cu liderul de la Kremlin, în cadrul căreia i-a mai spus că o întâlnire cu președintele Volodimir Zelenski este prematură, potrivit The Guardian.

„Mi-am exprimat convingerea că pentru a rezolva problemele este necesară o întâlnire cu Volodimir Zelenski. Putin mi-a răspuns că nu este momentul potrivit. A spus că ar trebui să se facă pași mici în negocieri.

ADVERTISING

Pozițiile celor două părți s-au apropiat un pic, dar sunt prudent, pentru că există încă mult scepticism. Cu toții vrem să vedem o rază de lumină”, a afirmat Mario Draghi.

De precizat este că, după negocierile ruso-ucrainene de la Istanbul, Rusia a propus o întâlnire între Putin și Zelenski.

Totodată, premierul italian a afirmat că Putin i-a spus că actualele contracte de gaze au rămas în vigoare şi că firmele europene vor continua să plătească livăririle în euro şi dolari.

”Ceea ce am înțeles eu, dar s-ar putea să greșesc, este că conversia plății reprezintă o chestiune internă a Federației Ruse”, a mai spus Draghi.

ADVERTISING

Război în Ucraina, Ziua 36 - Vezi desfășurarea evenimentelor

În schimb, Moscova nu va refuza o întâlnire între ministrul rus de Externe Serghei Lavrov și omologul său ucrainean Dmytro Kuleba, a anunțat Kremlinul, potrivit Sky News.

Afirmația a fost făcută după ce ministrul de Externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, a declarat astăzi că țara sa lucrează pentru a-i reuni pe cei doi miniștri pentru discuții.

Miercuri seara, un negociator ucrainean a declarat că discuțiile de pace dintre Kiev și Moscova vor fi reluate online de la 1 aprilie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇