Putin scoate Rusia din tratatul de control al armelor strategice și vorbește iar de armele nucleare: "E imposibil să învingi Rusia pe câmpul de luptă" (Video)

Putin scoate Rusia din tratatul de control al armelor strategice și vorbește iar de armele nucleare: "E imposibil să învingi Rusia pe câmpul de luptă" (Video)

Președintele Vladimir Putin a susținut, marţi, un discurs halucinant care a durat o oră și 50 de minute, în care a acuzat Occidentul că a pornit războiul din Ucraina.

În schimb, spune el, Rusia a făcut tot ce era posibil pentru a rezolva această problemă în mod pașnic.

”Am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva această problemă în mod pașnic, dar pe la spatele nostru se pregătea un scenariu foarte diferit. NATO și țările vestice antrenau soldați pentru viitorul teatru de război. Asta se întâmpla înainte de operațiunea specială. Azi recunosc public asta, fără să le fie rușine.

NATO s-a extins până la granițele noastre, tot mai multe trupe au fost masate la granițele noastre. Operațiunea a fost declanșată pentru a ne proteja oamenii și ținuturile istorice. Ei au început războiul, iar noi am folosit forța pentru a-l opri. Ar fi folosit chiar și Diavolul împotriva noastră. Statele occidentale au început acest război, noi am făcut tot ce ne-a stat în putință să îl oprim. Sevastopolul din Crimeea era următoarea țintă”, a declarat Putin.

Totodată, liderul de la Kremlin afirmă că Occidentul a început să facă Ucraina „anti-rusă” cu mult timp în urmă, iar Ucraina a devenit ostaticul celor din Vest.

”Occidentul a început să facă Ucraina „anti-rusă” cu mult timp în urmă. Unitățile militare ale Kievului folosesc însemne naziste, nimeni din Occident nu observă asta. Proiectul „anti-Rusia” înseamnă canalizarea agresiunii către est pentru a alimenta un război în Europa.

Noi nu luptăm în Ucraina. Ucraina a devenit ostaticul celor din Vest. Au jefuit țara, iar sărăcia și diviziunile militare au crescut. Au transformat oamenii în carne de tun. Responsabilitatea este în totalitate a Vestului. Ucraina este o bază de antrenament pentru Vest”, a subliniat Putin.

ADVERTISING

Rusia își va suspenda participarea în Acordul de control al armelor nucleare

Vladimir Putin a mai anunțat că Rusia își va suspenda participarea în Acordul de control al armelor nucleare. Liderul rus acuză că SUA dezvoltă noi astfel de arme și că țara sa va relua testele nucleare, în cazul în care și americanii vor face acest lucru.

”Vreau să reiterez că noi nu ieșim din acordul nuclear. Pur și simplu, SUA și-au încetat participarea. Ne întrebăm ce pretenții au țări precum Franța și Marea Britanie și cum vom lua în considerare arsenalul lor strategic. Vorbim de potențialul de atac al NATO.

Expiră termenul de valabilitate a facilităților nucleare, știm că SUA vor elabora noi arme nucleare. Avem aceste informații, pentru că ROSATOM și Ministerul Apărării știu bine ce se întâmplă. Dacă SUA vor face teste nucleare, nici noi nu vom fi mai prejos, vom face și noi”, a mai afirmat Vladimir Putin.

Iată discursul lui Putin la un an de război:

  • În discursul de azi vom analiza situația complexă din Rusia. Voi discuta despre vremuri grele, pentru că urmează vremuri grele. Am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva această problemă în mod pașnic, dar pe la spatele nostru se pregătea un scenariu foarte diferit. Asigurările primite din Vest privind pacea din Donbas au fost minciuni. Au închis ochii la abuzurile comise de Kiev. NATO și țările vestice antrenau soldați pentru viitorul teatru de război. Asta se întâmpla înainte de operațiunea specială. Azi recunosc public asta, fără să le fie rușine.
  • NATO s-a extins până la granițele noastre, tot mai multe trupe au fost masate la granițele noastre. Operațiunea a fost declanșată pentru a ne proteja oamenii și ținuturile istorice. Ei au început războiul, iar noi am folosit forța pentru a-l opri. Ar fi folosit chiar și Diavolul împotriva noastră. Statele occidentale au început acest război, noi am făcut tot ce ne-a stat în putință să îl oprim. Sevastopolul din Crimeea era următoarea țintă.
  • Occidentul a început să facă Ucraina „anti-rusă” cu mult timp în urmă. Unitățile militare ale Kievului folosesc însemne naziste, nimeni din Occident nu observă asta. Proiectul „anti-Rusia” înseamnă canalizarea agresiunii către est pentru a alimenta un război în Europa.
  • Noi nu luptăm în Ucraina. Ucraina a devenit ostaticul celor din Vest. Au jefuit țara, iar sărăcia și diviziunile militare au crescut. Au transformat oamenii în carne de tun. Responsabilitatea este în totalitate a Vestului. Ucraina este o bază de antrenament pentru Vest.
  • Vestul va încerca să ne divizeze, să pună pariuri pe trădători. Este imposibil să învingi Rusia pe câmpul de luptă. Astfel vor intensifica atacurile cibernetice, lupta împotriva culturii noastre, a religiei, abuzează copiii și asta e ceva normal pentru Vest. Recunosc căsătoriile între persoane de același sex și li se pare normal. Să se uite în Biblie. Familia este compusă între un bărbat și o femeie.
  • Vestul va continua să destabilizeze societatea rusă. Vor folosi orice împotriva noastră. Au avut ură pentru toată lumea. Așa a fost dintotdeauna. Încearcă atacuri teroriste. Dar nu vom fi niciodată ca regimurile din Vest, care sunt într-o vânătoare de vrăjitoare.
  • Cetățenii Rusiei trebuie să le dea o lecție de moralitate. Oamenii susțin acțiunea noastră, operațiunea specială. Patriotismul adevărat a fost văzut. Aș vrea să le mulțumesc oamenilor pentru devotament. Aș vrea să le mulțumesc militarilor, forțelor noastre. Aș vrea să mă plec în fața rudelor, familiilor, a doctorilor care salvează vieți.
  • Aș vrea să exprim recunoștință cetățenilor din Donețk, Lugansk, Zaporojie. Ați ales să fiți împreună cu Rusia, cu patria mamă. Ne plecăm în fața voastră. Am început și vom continua programul social în aceste teritorii. Vom crește industria. Vom construi o nouă autostradă în Crimeea și o vom conecta cu Rusia. Suntem frați și surori. Suntem mai puternici împreună și vom face totul pentru a ne recupera teritoriile și pentru a aduce pacea acolo. Pentru strămoșii noștri, pentru viitorul copiilor noștri, pentru asta luptă războinicii noștri.
  • Înțelegem că e foarte greu pentru soțiile, fiii, fiicele soldaților. Ei sunt apărătorii țării noastre. Familiile tutor celor implicați în operațiunea specială trebuie susținute. Am înființat un fond special de sprijin pentru aceste familii.
  • Dragi colegi, avem un plan aprobat de a spori forța militară din 2023 până în 2025. Nivelul de pregătire al forțelor nucleare este de 91%. Trebuie să ajungem la acest nivel și pentru Armată, și pentru Marină. E nevoie de oameni atât în Armată, cât și în zona civilă. Vom continua să implementăm cele mai noi tehnologii. Unele sunt aproape de front, unele sunt mai bune decât cele din Vest.
  • Avem echipe de cercetători, avem o tradiție lungă de producție de arme și totul trebuie făcut pentru victorie. Trebuie să oferim garanții pentru angajații din sectorul de armament. Le vom acorda bonusuri, vom construi case pentru ei.
  • Alegerile prezidențiale din 2024 se vor desfășura în strictă conformitate cu legea și cu toate procedurile constituționale democratice. Trebuie să ne unim cu toții eforturile, responsabilitățile și drepturile noastre pentru a susține un drept istoric suprem: dreptul Rusiei de a fi puternică.
  • Vestul a început și o agresiune economică. Dar nu vor avea succes. Inițiatorii acestor pachete de sancțiuni se pedepsesc singuri. Au crescut prețurile în țările lor, au închis afaceri și le spun că rușii sunt de vină. Occidentul ne-a furat rezervele Forex și de aur. Ne-a furat rezervele comerciale, ne-a atacat infrastructura. Obiectivul este să ne forțeze cetățenii să sufere. Vor să destabilizeze societatea noastră din interior. Dar nu vor reuși.
  • Vom continua să lucrăm cu partenerii noștri. Obiectivul nostru este să avem o economie stabilă. Valuta va continua să își piardă din valoare. Facem totul pentru a continua să dezvoltăm țara noastră. Multe sectoare nu doar că nu au scăzut, ci au crescut. De exemplu, sectorul imobiliar, agricultura.
  • Viitorul nostru depinde de cum vom folosi oportunitățile. Economia Rusiei s-a dovedit mult mai puternică decât credea Occidentul.
  • Băncile noastre funcționează stabil și sigur. Avem bani, nu trebuie să ne împrumutăm din străinătate. Inflația în Rusia va fi de 4%, mai mică decât în Occident. Rusia a reușit să facă față sancțiunilor. Am înlocuit foarte repede afacerile care au părăsit Rusia.
  • Niciunul dintre cetățenii simpli ai țării lor nu a fost mâhnit de cei care au pierdut conturi bancare masive în Occident din cauza problemelor. Nimănui nu i-a părut rău de cei care au pierdut palate și iahturi.
  • Aș vrea să vorbesc și despre caracterul poporului nostru, care este foarte generos. În perioada pandemiei am ajutat țări europene, cum ar fi Italia. În cazul cutremurelor din Siria și Turcia, le-am sărit în ajutor.
  • Vestul este implicat direct în încercările Kievului de a lansa atacuri cu drone în obiectivele noastre nucleare.
  • La începutul lui februarie 2023, a fost o declarație NATO și o cerere către Rusia referitoare la armele strategice. Au cerut inspectarea bazelor noastre, dar ei nu ne permit să le inspectăm bazele lor. Vă atrag atenția că nu le vom permite astfel de inspecții ale obiectivelor noastre militare. Solicitările lor vor rămâne fără răspuns sau vor fi refuzate pe baze formale. SUA și NATO spun tot timpul că obiectivul lor este de a distruge strategic Rusia. Dacă e așa, de ce mai vor să vadă obiectivele noastre strategice din industria nucleară?
  • Ne-au cerut să devenim participanți la un acord privind armele nucleare. O astfel de punere a problemei este inutilă. Arsenal nuclear are și Marea Britanie, nu doar SUA. Un prim acord privind armele nucleare a fost încheiat între Rusia și SUA în 1991. Atunci, SUA și Rusia nu se considerau dușmani. Acordul în vigoare are o condiție importantă despre indivizibilitatea securității, dar SUA au ieșit din el.
  • Pas cu pas, au demontat sistemul de securitate mondială și au planificat războaie în toată lumea. Este inacceptabil că SUA încearcă să aducă lucrurile doar în favoarea lor, a propriilor interese egoiste. NATO dă semnale sub forma unor ultimatumuri ca Rusia să îndeplinească inclusiv acordul de securitate privind armele strategice. Noi ne vom comporta în consecință.
  • Vreau să reiterez că noi nu ieșim din acordul nuclear. Pur și simplu, SUA și-au încetat participarea. Ne întrebăm ce pretenții au țări precum Franța și Marea Britanie și cum vom lua în considerare arsenalul lor strategic. Vorbim de potențialul de atac al NATO. Expiră termenul de valabilitate a facilităților nucleare, știm că SUA vor elabora noi arme nucleare. Avem aceste informații. Dacă SUA vor face teste nucleare, nici noi nu vom fi mai prejos, vom face și noi.
  • Rusia va răspunde la orice provocare, pentru că suntem un popor unit, iar adevărul este cu noi.
'They started the war' - Putin's annual address to the nation

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇