Putin s-a speriat de atacurile ucrainenilor din Rusia și-și ascunde bombardierele strategice (Foto satelit)

Putin s-a speriat de atacurile ucrainenilor din Rusia și-și ascunde bombardierele strategice (Foto satelit)

Vladimir Putin își ascunde flota de bombardiere strategice Tu-95, după atacurile care au avut loc la baza aeriană Engels-2 din regiunea Saratov.

Loviturile par să-l fi speriat pe Putin, care a ordonat trupelor sale să ascundă rapid 6 dintre avioanele sale Tu-95, potrivit unor imagini din satelit prezentate de Schemes, scrie The Sun.

Pe 4 decembrie, 21 de bombardierele strategice - cunoscute sub numele de Bear - se aflau la sol la baza situată la 650 de kilometri de granița cu Ucraina.

Dar după explozii, numărul avioanelor a scăzut. „Cel puțin șase bombardiere strategice au fost mutate de la baza din Engels către o destinație necunoscută”, a scris Moscow Times.

Nu este clar unde au fost duse, dar se presupune că aeronavele - cruciale pentru Putin - au fost mutate din raza de acțiune a dronelor ucrainene.

ADVERTISING

„După exploziile de pe aerodromurile rusești, șase Tu-95 au fost mutate de la Engels-2”, a declarat și corespondentul Schemes Kiril Ovsianii.

Forțele ruse au efectuat exerciții marți seară, ceea ce sugerează că sunt îngrijorate că ar putea urma alte lovituri cu drone.

Avioanele Tu-95 sunt singurele bombardiere strategice propulsate cu elice încă operaționale în prezent și au zburat pentru prima dată în urmă cu 70 de ani.

În trei baze aeriene ruseşti au fost loc explozii începând de luni, iar Kremlinul spune că ar fi vorba despre atacuri ucrainene cu drone şi promite să se răzbune.

ADVERTISING

"Represaliile nu vor întârzia să apară", a ameninţat Aleksandr Makogonov, purtătorul de cuvânt al Ambasadei Rusiei în Franţa.

Armata ucraineană nu a revendicat deocamdată oficial niciunul dintre aceste atacuri.

Ziua 287 de război: Kremlinul promite să se răzbune, după ce trei baze militare din Rusia au fost atacate cu drone


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇