Rusia renunță la petrecerile grandioase de Anul Nou și trimite banii Armatei, pentru a ataca în continuare Ucraina

Rusia renunță la petrecerile grandioase de Anul Nou și trimite banii Armatei, pentru a ataca în continuare Ucraina

Mai multe orașe din Rusia nu vor mai organiza festivități de Anul Nou și redirecționează fondurile către armata rusă, pentru a continua să lupte în Ucraina.

Oficialii din Sankt Petersburg, Iaroslavl, Kaluga, Nijni Novgorod, regiunea Tomsk din Siberia și Republica Sakha au anulat festivitățile, a informat The Telegraph, citat de Insider.

Decizia vine după ce soldații de pe front s-au plâns că le lipsește echipamentul adecvat, obligând oficialii să evite organizarea evenimentelor grandioase în țară.

Dmitri Denisov, primarul orașului Kaluga, din vestul Rusiei, a declarat pe rețelele de socializare că a anulat toate concertele, focurile de artificii și decorațiunile de Revelion.

ADVERTISING

„Vom direcționa toate aceste fonduri către sprijinirea locuitorilor din Kaluga care au fost mobilizați. Oamenii noștri trebuie să fie echipați corespunzător”, a spus el.

La rândul său, Vladimir Mazur, guvernatorul orașului Tomsk, crede că nu ar trebui să existe petreceri „corporatiste” de Anul Nou pentru oficiali, dar copiii „nu pot rămâne fără sărbători și cadouri”.

În Rusia, cadourile sunt oferite de obicei la 1 ianuarie, cu câteva zile înainte de data la care rușii sărbătoresc Crăciunul, pe 6 ianuarie.

ADVERTISING

La Moscova, primarul Serghei Sobyanin a spus că va organiza o festivitate restrânsă, renunțând la spectacolul obișnuit de artificii și la concert. Vor fi în continuare evenimente, dar mici, a spus el, iar o parte din profit va fi transferată către armată.

În septembrie, oficialii de la Moscova au fost criticați pentru că au organizat un mare foc de artificii pentru a sărbători cea de-a 875-a aniversare a orașului.

Războiul președintelui rus Vladimir Putin din Ucraina a devenit din ce în ce mai nepopular. Unii activiști ruși l-au acuzat săptămâna trecută că a cheltuit miliarde pentru armata Rusiei, în timp ce mulți dintre ei îngheață în case.

ADVERTISING

"Îi iau pe tineri - singurii susținători ai familiilor - și îi trimit înapoi în sicrie. Îngheață pe front, se îmbolnăvesc, mor în timp ce familiile lor trăiesc în sărăcie", a declarat Valentina Melnikova, o activistă din cadrul Comitetului Mamelor Soldaților.

Ziua 287: Noi atacuri cu drone și rachete în Ucraina, Rusia ar putea căuta o falsă ieșire din război


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇