Putin le-a explicat lui Macron și Scholz de ce bombardează rușii spitale și școli

Putin le-a explicat lui Macron și Scholz de ce bombardează rușii spitale și școli

Președintele Franței Emmanuel Macron și cancelarul Germaniei Olaf Scholz au avut sâmbătă o convorbire de aproape 2 ore cu Vladimir Putin.

La final, ambele părți și-au prezentat concluziile. Scholz și Macron au cerut încetarea imediată a focului în Ucraina și au încercat din nou să obțină din partea lui Putin deschidere pentru găsirea unei soluții diplomatice de rezolvare a conflictului.

Purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit, a spus că părțile au stabilit să nu fie făcute publice alte detalii din convorbire, potrivit BBC.

ADVERTISING

Război în Ucraina. Ziua 17 - vezi desfășurarea evenimentelor

Kremlinul a prezentat însă versiunea sa asupra celor discutate, ceva mai detaliată. Astfel, Administrația prezidențială de la Moscova spune că în tot acest timp Putin i-a informat pe cei doi despre ”adevărata stare de fapt”, susținând că armata ucraineană ar comite ”numeroase încălcări ale dreptului internațional și folosește civilii pe post de scut”.

Rușii continuă narativul conform căruia ucrainenii își ascund armamentul în zona spitalelor, școlilor, zonelor rezidențiale, gradinițelor și ei nu ar viza decât să distrugă acest armament, potrivit Meduza.io.

ADVERTISING

Putin le-a cerut lui Macron și Scholz să ceară Kievului să oprească aceste practici.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇