Protestatarii anti-vaccin din Londra au luat cu asalt sediile unor televiziuni (Video)

Protestatarii anti-vaccin din Londra au luat cu asalt sediile unor televiziuni (Video)

Un grup de protestatari anti-vaccin a luat cu asalt sediile televiziunilor britanice ITV News și Channel 4.

Sute de oameni, adepți ai teoriilor conspirațiilor, au ieșit pe străzile Londrei să-și arate dezacordul cu faptele prezentate la știri. Oamenii furioși strigau teoriile în care ei cred și scandau împotriva presei, considerând-o vinovată de promovarea pașaportului de vaccinare și a măsurilor anti-COVID.

Au mărșăluit între mai multe sedii de instituții media. ITV, Channel 4 și Channel 5 au sediile în aceeași clădire.

ADVERTISING

Când au ajuns aici, intrarea era păzită deja de doi polițiști în uniformă. Însă totul fusese planificat, astfel că un alt protestatar, care se afla de dinainte în clădire, le-a deschis o ușă folosită pentru evacuarea în caz de urgență, potrivit The Guardian.

Mulțimea a dat buzna în recepție și tot ce-i despărțea de birourile jurnaliștilor era un perete de sticlă.

În scurt timp au ajuns la fața locului numeroși polițiști, chemați rapid de colegii lor care păzeau intrarea. S-a creat o busculadă, dar în final protestatarii au fost evacuați.

Anti-vaccine protesters storm ITN building in London

Imagini postate pe Internet îl arătau pe jurnalistul Jon Snow, care prezintă știrile de la pupitrul Channel 4 News de peste 30 de ani, fugărit de oameni care strigau către el că, deși ar fi putut, a ales să nu spună ”adevărul despre pandemie”.

Channel 4 newsreader Jon Snow harassed by 'anti-vaccine passport' protesters in London

Marea Britanie e printre țările cu cele mai mari rate de vaccinare, însă are și grupuri foarte vocale care se opun imunizării și măsurilor anti-COVID.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Iar tot mai multe dintre acțiunile de protest sunt îndreptate împotriva jurnaliștilor. Directorii trusturior media se declară îngrijorați pentru siguranța angajaților.

La începutul lunii protestatarii au vizat sediul BBC, doar că au greșit clărirea. Jurnalistul politic Nick Watt a fost însă agresat de protestatari, în timp ce transmitea din fața Downing Street.

După ce au fost evacuați luni din sediul ITV și Channel 4, protestatarii s-au dus la sediul Google din Londra, dar au fost întâmpinați acolo de poliție și nu au existat alte incidente.

ADVERTISING

Citește și alte articole pe teme similare:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇