Protest pe picioroange în faţa Ministerului Sănătăţii: Cât o mai lungiţi cu nosocomialele? Ioana Mihăilă promite că ia măsuri (Video)

Protest pe picioroange în faţa Ministerului Sănătăţii: Cât o mai lungiţi cu nosocomialele? Ioana Mihăilă promite că ia măsuri (Video)

Comunitatea Declic protestează azi în faţa Ministerului Sănătăţii, pentru a atrage atenţia asupra faptului că infecţiile nosocomiale sunt „grav subraportate”.

Sunt prezenți la protest și doi acrobați pe picioroange.

”Suntem azi la Ministerul Sănătății să tragem la răspundere ministrul pentru dezinteresul în problema subraportării infecțiilor intraspitalicești. Ne însoțesc doi acrobați pe picioroange, ca să ajungă până la geamurile înalte ale clădirii cu mesajul comunității Declic pentru ministrul Ioana Mihăilă: ‘’Cât o mai lungiți cu nosocomialele?’’”, se arată pe pagina de Facebook Declic.

ADVERTISING

Protestul are loc la şase luni de la depunerea la Ministerul Sănătăţii a petiţiei "Raportaţi infecţiile intraspitaliceşti’".

Documentul, semnat de peste 20.000 de oameni, a fost depus din nou, azi, la minister.

”Am înmânat petiția. Doamna ministru ne-a prezentat câteva soluții pe termen mediu și lung. Pe termen scurt, am înțeles că va exista un comitet de monitorizare a raportărilor infecțiilor din spitale. Sunt multe spitale care nu raporteaza deloc. Doamna ministru ne-a spus că va avea azi o conferință de presă pe această temă”, au declarat reprezentanții Declic.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Comunitatea Declic are peste 880.000 de membri activi care militează pentru o societate mai dreaptă.

Suntem azi la Ministerul Sănătății să tragem la răspundere ministrul pentru dezinteresul în problema subraportării infecțiilor intraspitalicești. Ne însoțesc doi acrobați pe picioroange, ca să ajungă până la geamurile înalte ale clădirii cu mesajul comunității Declic pentru ministrul Ioana Mihăilă: ‘’Cât o mai lungiți cu nosocomialele?’’

Publicată de Declic pe Joi, 17 iunie 2021

Ministrul Sănătății promite că ia măsuri

După întâlnirea cu reprezentanții comunității Declic, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a afirmat că sunt implementate mai multe măsuri pentru limitarea infecțiilor intraspitalicești.

”Ministerul Sănătății a finalizat un proiect de hotărâre pentru înființarea Comitetului Național pentru Prevenirea și Limitarea Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale (CNPLIAAM), în cadrul căruia va fi aprobată Strategia națională de prevenire și limitare a efectelor infecțiilor asociate asistenței medicale.

ADVERTISING

Totodată, se lucrează la finalizarea normelor de aplicare a Legii nr. 3/2021 privind prevenirea, diagnosticarea și tratamentul infecțiilor asociate asistenței medicale din unitățile medicale și din centrele rezidențiale pentru persoanele adulte aflate în dificultate din România”, a transmis Ministerul Sănătății pe Facebook.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, s-a întâlnit astăzi, la sediul Ministerului Sănătății, cu reprezentanții comunității...

Publicată de Ministerul Sănătăţii - România pe Joi, 17 iunie 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇