Protest inedit al medicilor spanioli: S-au dezbrăcat în stradă ca să-și ceară drepturile (Foto&Video)

Protest inedit al medicilor spanioli: S-au dezbrăcat în stradă ca să-și ceară drepturile (Foto&Video)

Sute de medici rezidenți din Spania au apelat la o forma inedită de protest pentru a atrage atenția autorităților.

Aceștia s-au dezbrăcat în piața Sant Jaume din Barcelona. Ei au protestat față de salariile mici și pentru a atrage atenția că nu mai rezistă fizic din cauza oboselii.

Medicii au avut pancarte pe care scria: "Opriți abuzul asupra rezidentilor". Ei au interpretat și melodia „Estem de vaga” (Suntem în grevă), cântată original de Marina Pico, transmițând astfel că au nevoie de un salariu decent, odihnă și supervizare a acțiunilor anti-COVID, conform Las Voces Del Pueblo.

ADVERTISING

„Sunt anestezist, m-au luat de la sala de chirurgie și m-au trimis să lucrez într-o unitate de terapie intensivă în care eram cu un alt rezident mai în vârstă și eram responsabilă pentru șase bolnavi de la terapie intensivă. Practic am condus singură terapia intensivă cu un salariu de șase euro pe o oră, impozabil”, a declarat Miriam Dominguez Tenreiro, în vârstă de 27 de ani.

Un alt medic a declarat că au fost puși în prima linie să lupte cu COVID-19 și că cer de la autorități doar să li se acorde drepturile.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Această situație (precară - n.red.) datează de mulți ani. Am rămas neprotejați. Am fost puși în prima linie în timpul pandemiei, ne-am pus specializarea de o parte și am lucrat cu mult peste orele permise legal pentru un salariu foarte apropiat de salariul minim și ne simțim goi și neprotejați. Solicităm autorităților să ne dea ceea ce merităm", a spus Francisco Javier Carreras, un medic rezident în vârstă de 26 de ani, citat de AP.

La Gerona, câțiva medici au mărșăluit purtând un banner pe care scria: "Nu este specializare, este exploatare".

ADVERTISING

Medicii sunt hotărâți să continue aceste forme de protest în perioada următoare.

Doctors get naked to protest low salaries in Spain

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇