Protest în apropiere de baza NATO de la Cincu. Localnicii au blocat drumul: Își bat joc de noi!

Protest în apropiere de baza NATO de la Cincu. Localnicii au blocat drumul: Își bat joc de noi!

Numeroși localnici din satele Cincu și Cincșor din județul Brașov au blocat, luni dimineață, drumul care leagă cele două localități, nemulțumiți de starea execrabilă în care se află.

Drumul de pământ, plin de cratere, a ajuns să fie singura cale de acces a oamenilor din zonă, după ce podul de la Voila a fost închis în urmă cu un an, având în vedere că stă să pice și el ar trebui să susțină și vehiculele militare care se îndreaptă spre baza de la Cincu.

Însă, din cauza birocrației, lucrările nici măcar nu au început. Consiliul Județean Brașov, care are în administrare infrastructura, a alocat banii pentru un pod nou, dar spune că nu a început construcția din cauză că Hidroelectrica nu permite lucrări în albia aflată în vecinătatea unui baraj.

ADVERTISING

Pe de cealaltă parte, autoritățile comunei Voila spun că din luna ianuarie a acestui an au fost depuse documentațiile la instituțiile abilitate în vederea obținerii avizelor pentru asfaltarea acestei variante ocolitoare, și vineri, 15 iulie, s-a obținut autorizația de construcție.

Astfel, constructorul ar urma să înceapă lucrările curând, potrivit Brașov.net.

Oamenii însă s-au săturat de promisiuni și spun că își rup mașinele prin hârtoape până situația va fi efectiv rezolvată. Au o singură alternativă, prin comuna Agnita din județul Sibiu, dar pentru asta trebuie să ocolească zeci de kilometri, și cu prețurile la care au ajuns combustibilii nu își permit.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Nu se mai poate așa. Acest drum este un dezastru. Își bat joc de noi“, a spus unul dintre protestatari.

Astăzi oameni din Cincsor și Cincu au blocat podul de la intrarea în sat pe varianta oferita pe perioada construirii...

Publicată de Simona Ciuban pe Duminică, 17 iulie 2022

În această problemă e implicat și Ministerul Apărării, având în vedere că unitatea de la Cincu din județul Brașov a devenit punct important pe harta strategică NATO. În acest moment, la Cincu se află 800 de militari francezi și belgieni, iar până la finalul anului vor fi 1.000.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇