Protest al refugiaților ucraineni la Constanța (Video)

Protest al refugiaților ucraineni la Constanța (Video)

Refugiaţii ucraineni protestează, sâmbătă după-amiază, la Constanţa, faţă de crimele ce război ale Rusiei din Ucraina, ei solicitând ca această agresiune să înceteze.

Manifestarea a fost organizată de cetăţeni ai Ucrainei din oraşele Odesa, Herson, Nikolaev, Kiev, Harkov, Dnepr care sunt nevoiţi să caute protecţie temporară în România din cauza războiului. 

Protestul a început la ora 15:00, la Monumentul Victoriei din Parcul Primăriei Constanţa, cu dansul Oglinda, organizatorii afirmând că simbolistica acestuia este că cetăţenii din Ucraina şi-au pierdut persoanele apropiate, casele, dar nu şi speranţa. Apoi a fost intonat imnul Ucrainei. 

Protest la Constanța împotriva Rusiei #Acțiunea începe la ora 15.00, la Monumentul Victoriei, din Parcul Arheologic Constanța lângă Primărie. Marșul se va încheia în fața Consulatul Rusiei din Constanța. Scopul acțiunii este de a atrage atenția comunității mondiale asupra războiului pe care Federația Rusă l-a declanșat în Ucraina, anunță organizatorii [ucraineni din regiunile ocupate].Îi îndemnăm pe cei din comunitatea turco-tătară să se alăture acestui protest! Am organizat și participat la proteste împotriva Rusiei începând cu 2014 unde niciun ucrainean nu a participat...au participat alte etnii dar niciodată ucraineni.... sperăm ca de-acum încolo măcar să aibă altă atitudine vis a vis de celelalte grupuri etnice!

Publicată de Uniunea Democrată Tătară pe Sâmbătă, 15 octombrie 2022

Refugiaţii ucraineni au pancarte pe care scrie: “Russian war crimes = Genocide of Ukraine”, “Arm Ukraine Now”, “Russia is a terrorist state”, “Save children in Ukraine”.

Astăzi are loc la #Constanța un protest împotriva crimelor de război ale #Rusiei în #Ucraina. Inițiatorii marsului de...

Publicată de Ordinea.Ro pe Sâmbătă, 15 octombrie 2022

Manifestanţii au plecat de Consulatul General al Federaţiei Ruse, unde au continuat protestul, după care vor reveni la Monumentul Victoriei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇