Protest al poliţiştilor cu fumigene și manechine la Ministerul de Interne: Structurile sunt conduse de marionete politice (Video)

Protest al poliţiştilor cu fumigene și manechine la Ministerul de Interne: Structurile sunt conduse de marionete politice (Video)

Polițiștii au ieșit în stradă, luni, pentru a protesta față de refuzul organizării de concursuri la Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Manifestația este organizată de Sindicatul Europol. Aceasta a fost anunțată pentru orele 08:00 – 16:00.

Sindicaliștii au adus în fața Ministerului de Interne niște manechine pe sfori și au desfășurat un banner pe care se poate citi ”Structurile din MAI conduse de marionete politice”.

Sindicaliștii protestează față de ”refuzul ministrului Lucian Bode de a organiza concursuri pentru funcțiile de conducere”.

În plus, ei cer și modificarea condițiilor de organizare și desfășurare a concursurilor, ”care în momentul de față de rezumă la un interviu oral pe subiecte profesionale, care nu poate fi contestat și nici nu reprezintă un instrument legitim de a testa capacitățile și competențele celor care vor să fie șefi”. 

ADVERTISING

Mesaje pentru șeful MAI

”Astăzi, o nouă acțiune de protest a Sindicatului Europol. Am adus câteva manechine în fața MAI, manechine care reprezintă în realitate pe cei care ocupă funcțiile de conducere prin împuternicire și desemnare în momentul de față, adică marionete ale sistemului politic. Am venit și cu niște mesaje, pentru că situația este critică în momentul de față. Sunt trei ani de zile de când nu au mai fost organizate concursuri pentru ocuparea funcțiilor de conducere.

Și asta pentru că de la Carmen Dan (ministru de Interne în perioada ianuarie 2017-iulie 2019 - n.red.) până în prezent, fiecărui ministru i-au sclipit ochii în momentul în care a văzut acest instrument prin care pot să-și numească clientela politică pe funcțiile de conducere importante, fără ca persoanele să îndeplinească criterii de competență, profesionalism, ci doar servilism, obediență și slugărnicie”, susțin protestatarii.

ADVERTISING

”Ne conduceți prost, n-aveți niciun rost”, ”Împuternicirile politice reprezintă atentat la siguranța națională”, ”Jos labele politice de pe sistemul de poliție”, ”Atenție! Analfabeți funcționali pe funcții de conducere”, ”70% din șefi sunt fără concursuri” sau ”Clientela politică dăunează grav sănătății instituționale” - sunt câteva dintre mesajele atașate marionetelor din fața sediului MAI.

Publicată de Sindicatul Europol pe Luni, 10 mai 2021

Manifestanții au înfipt pancarte și pe spațiul verde din fața MAI. În plus, au dat cu fumigene colorate - galben și albastru:

Publicată de Sindicatul Europol pe Luni, 10 mai 2021

Amintim că SpotMedia.ro a stat de vorbă cu Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol.

ADVERTISING

După ce ne-a explicat cum ”Zeci de polițiști sunt plantați prin intersecții ca să fluidizeze traficul în București, special pentru demnitari”, el ne-a vorbit în partea a doua a interviului acordat SpotMedia.ro despre cum ”se merge pe burtă” ocolindu-se legea în privința ocupării funcțiilor de conducere din Poliție, despre intrările în sistem pe ușa din dos sau felul în care au fost organizate până acum concursurile, dar și despre soluțiile care ar permite ”scoaterea la lumină a adevăraților profesioniști” și aducerea lor în fruntea polițiștilor.

Citește integral cele două părți ale interviului:

Citește articolele zilei pe SpotMedia:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇