Proiect de lege USR-PLUS în sprijinul angajaţilor şi angajatorilor: O zi liberă pentru vaccinare

Proiect de lege USR-PLUS în sprijinul angajaţilor şi angajatorilor: O zi liberă pentru vaccinare

Deputaţii USR-PLUS Oana Ţoiu şi Radu Molnar au depus joi în Parlament un proiect de lege prin care persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 să beneficieze, la cerere, de o zi liberă.

„Venim în faţa românilor cu un proiect care să încurajeze vaccinarea. Suntem conştienţi că e singura variantă pentru a scăpa de pandemie. La cerere, angajaţii vor avea o zi liberă pentru a se vaccina. Proiectul arată că USR PLUS şi coaliţia de guvernare se aşează pe drumul combaterii pandemiei. Ştim că sunt mulţi români care s-au vaccinat la centre în afara localităţii lor, aşa că venim în întâmpinarea acestei probleme cu o iniţiativă legislativă”, a transmis deputatul USR-PLUS Radu Molnar, membru în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, potrivit unui comunicat de presă al Alianţei.

ADVERTISING

Iniţiativa modifică Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi propune ca persoanele care se vaccinează să beneficieze de:

  • a) o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, în ziua vaccinării, în cazul angajaţilor;
  • b) o zi scutire de frecvenţă, în ziua vaccinării, în cazul elevilor, studenţilor şi militarilor;
  • c) de asemenea, pot beneficia de o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, şi unul dintre părinţi în ziua vaccinării copilului cu vârsta de până la 14 ani sau a copilului cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani.
ADVERTISING

Drepturile persoanelor se acordă pe baza documentelor justificative eliberate de instituţia la care a fost efectuată vaccinarea.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇