Procurorul general cere detalii despre scandalul de la Hanul lui Manuc

Procurorul general cere detalii despre scandalul de la Hanul lui Manuc

Procurorul general a cerut de la Parchetul Tribunalului București informații despre cei patru procurori implicați în incidentul de la Hanul lui Manuc. Informația a fost confirmată, pentru SpotMedia.ro, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Mai precis, având în vedere mecansimul intern de informare asupra conduitelor personalului Ministerului Public care pot avea influență privind imaginea instituției și pentru că Parchetul Tribunalului București a indicat în comunicatul emis sâmbătă că a făcut verificări, procurorul general a cerut transmiterea acestor verificări, precum și confirmarea dacă au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

ADVERTISING

Multe semne de întrebare la operațiunea Hanul lui Manuc

Amintim că Poliția a remis sâmbătă un comunicat în care spunea că adjunctul Poliției Capitalei, Radu Gavriș, a fost surprins la o petrecere privată în restaurantul din Centrul Vechi, încălcând reglementările anti-COVID.

Ulterior, după o anchetă proprie, Parchetul a venit cu explicații: nu era nicicum vorba de o petrecere privată, ci de o terasă deschisă publicului larg, unde Gavriș și 4 procurori au ales să se destindă vineri seară după program.

ADVERTISING

Luni, ministrul de Interne, Lucian Bode, care a anunțat că l-a demis pe Radu Gavriș din poziția de coordonator la nivelul Poliției Capitalei a Luptei anti-COVID. Bode a spus că l-a înlocuit cu Berechet, celălalt adjunct al Poliției Capitalei.

Doar că, potrivit surselor SpotMedia.ro din Poliția Capitalei, a ocupat funcția aceasta pentru o scurtă perioadă, fiind înlocuit cu Berechet pe 26 octombrie anul trecut. Însă vineri, la 18:15, în timp ce practic Gavriș se afla deja la terasa respectivă, a fost repus la conducerea acestui comitet anti-COVID.

ADVERTISING

Șeful Poliţiei din Centrul Vechi, care spune că a fost vorba de un filaj și că infractori au rămas în libertare, ca mai marii Poliției Române să ”își securizeze funcțiile”.

Cristian Ghica i-a numit direct pe chestorul Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, și comisarii Eduard Mirițescu, Bogdan Berechet și Gabriel Șchiopu.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇