Procurorul general al Bulgariei a fost ținta unei tentative de asasinat

Procurorul general al Bulgariei a fost ținta unei tentative de asasinat

Procurorul general al Bulgariei, Ivan Geșev, ar fi fost ținta unei tentative de asasinat, din fericire eșuat. O bombă a explodat, luni, în jurul orei prânzului, în fața coloanei oficiale în care se afla mașina procurorului general. Geșev se afla în mașină împreună cu familia, iar procuratura bulgară spune că bomba era făcută să ucidă, nu să sperie.

Incidentul s-a produs luni la ora 11:45 (ora locală, 08:45 GMT) pe şoseaua dintre Samokov şi Kovacevtsi, în direcţia Sofia. Potrivit informaţiilor Televiziunii Naţionale, procurorul general trebuia să se deplaseze în Turcia. Înainte de a pleca, el a decis să meargă la o întâlnire cu procurorii din regiunea Samokov. Se afla pe drum spre întâlnire, când a avut loc explozia, relatează BNR.bg.

ADVERTISING

Explozia s-a produs în timp ce mașina în care se afla procurorul a intrat într-o curbă, deplasându-se cu viteză redusă. Dispozitivul exploziv a fost detonat de la distanță, numeroase fragmente răspândindu-se până la copacii aflați pe partea opusă a drumului. Explozia cu o forţă a aproximativ 3 kg de TNT a deplasat maşina blindată în care se afla Geshev spre stânga,

Secretarul-șef al Ministerului de Interne, Petar Todorov, a anunțat că nu există victime. Circulația a fost oprită și a fost demarată o anchetă. Martorii oculari povestesc că au auzit o explozie puternică, în timp ce ploua torențial. Groapa făcută de bomba care a explodat ar avea în jur de 30-40 cm adâncime și un diametru de 3 m. Dispozitivul exploziv conținea aproximativ trei kilograme de explozibil.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Bomba era clar menită să ucidă. Nu a fost destinată să intimideze, nu au fost artificii", a declarat presei Borislav Sarafov, procuror adjunct şi director al Serviciului Naţional de Investigaţii, adăugând că familia lui Gheşev - soția și cele două fiice - era cu el în vehicul, iar acum procurorul general se află într-un loc sigur.

"Bine că am schimbat maşina în ultimul moment. Bine că nu au omorât pe cineva! Îmi fac griji pentru copii, au fost foarte speriaţi", a spus Geshev, conform novinite.com

ADVERTISING

Parchetul Bulgariei a afirmat că investighează explozia drept act terorist, deşi Ministerul de Interne a vorbit doar de un "incident".

Petăr Todorov, secretar general în Ministerul de Interne, a spus că "ameninţările la adresa vieţii şi sănătăţii oricărei persoane sunt absolut inacceptabile" şi guvernul va lua măsuri ferme.

Marţi, premierul Galab Donev va avea o întâlnire cu ministrul Afacerilor Interne. Acolo vor fi rezumate informaţiile şi vor fi luate măsuri în consecinţă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇