Incendiu la Rafinăria Petrobrazi, două persoane au ajuns la spital cu arsuri, una în stare gravă

Incendiu la Rafinăria Petrobrazi, două persoane au ajuns la spital cu arsuri, una în stare gravă

Un incendiu a avut loc, luni după-amiază, în incinta Rafinăriei Petrobrazi, operată de OMV Petrom. Două persoane au ajuns cu arsuri la spital, dintre care una în stare gravă și alte persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

„În această după-amiază, în incinta unui operator economic de pe raza comunei Brazi, s-a produs un eveniment care, iniţial, nu a presupus intervenţia serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă. Evenimentul a fost gestionat de personalul specializat din cadrul operatorului economic.

ADVERTISING

Ulterior, am fost solicitaţi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă unor persoane implicate în eveniment", a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, citat de Agerpres.

La locul accidentului s-au deplasat o unitate de terapie intensivă mobilă SMURD U-TIM, două ambulanţe SAJ și un elicopter SMURD.

Aici a fost găsit un bărbat de 59 de ani cu arsuri de gradele trei şi patru pe peste 70% din suprafaţa corpului, care a fost trimis la Spitalul Floreasca, un alt bărbat de 55 de ani cu arsuri de gradele doi și trei pe 15% din corp, care a fost dus la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, iar un altul, de 60 de ani, a suferit un traumatism la picior și a refuzat internarea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De pe amplasamentul rafinăriei a putut fi observat, timp de mai multe minute, de la mulţi kilometri depărtare, un fum gros, dar pompierii nu au fost solicitaţi să intervină pentru a stinge incendiul. Situaţia a fost gestionată de serviciul privat pentru situaţii de urgenţă al operatorului economic.

Operatorul economic a precizat că victimele au rezultat în urma producerii unui incendiu. Rafinăria Petrobrazi este, timp de 6 săptămâni, în revizie generală, activitatea acesteia fiind oprită.

UPDATE: Compania a remis un comunicat de presă în care se arată că "Astăzi, în jurul orei 15:00, un incendiu a avut loc în cadrul rafinăriei. Incendiul a fost stins. În urma incidentului, trei persoane au necesitat îngrijiri medicale, două dintre ele fiind transportate la spital. Echipa de răspuns la situaţii de urgenţă a companiei a fost mobilizată, a coordonat operaţiunile de asistenţă şi este în contact cu toate autorităţile relevante. Menţionăm că rafinăria se află în prima săptămână a unui proces de revizie a cărui durată este de şase săptămâni".

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇