Șase adulți și șase copii s-au răsturnat cu o barcă pe Mureș. Patru persoane sunt date dispărute, un copil a murit (Video) UPDATE

Șase adulți și șase copii s-au răsturnat cu o barcă pe Mureș. Patru persoane sunt date dispărute, un copil a murit (Video) UPDATE

O barcă în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat în râul Mureş, duminică seară, în zona localității Periam Port din Timiș. Opt persoane au fost găsite, dintre care un copil de trei ani decedat, iar alte patru sunt încă dispărute – doi copii și doi adulți. Forțe importante de salvatori sunt implicate în căutare.

UPDATE: Nici luni nu au fost găsite cele patru persoane dispărute. Începând cu ora 19:00, echipajele de scafandri s-au retras la bază. Trei echipe de căutare-salvare din cadrul ISU TIMIŞ şi încă trei echipe din cadrul ISU ARAD vor continua misiunea la suprafaţă pe tot parcursul nopţii. Căutările vor fi reluate marți dimineață, în jurul orei 8:00.

ADVERTISING

Un apel la 112 a fost primit duminică după ora 20:00, anunțând că o barcă cu 12 oameni s-a răsturnat în râul Mureș. 8 dintre aceștia au reușit să iasă singuri, atât pe malul dinspre Timiș, cât și pe cel din Arad, informează Opinia Timișoarei.

Tragedie dupa ce o barca cu 12 oameni s-a rasturnat in Mures. Un copil a murit

ISU Timiș a informat într-un comunicat: „La ora 20:24 am fost solicitați să intervenim pentru căutarea-salvarea unor persoane răsturnate cu o barcă în Periam Port.

De urgență s-au deplasat la locul evenimentului pompierii din cadrul subunităților de intervenție cu 7 autospeciale de primă intervenție și comandă și bărci, baloane de iluminat, o ambulanță SMURD, precum și echipajul de scafandri din cadrul Detașamentului 1 Timișoara și o autospecială de transport personal și victime multiple și 2 ambulanțe SAJ. În sprijin intervine Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Periam.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Din primele informații, în barcă se aflau aproximativ 12 persoane. Dintre acestea, 8 au ieșit din apă. Au fost alertate toate unitățile de pompieri din zonă, atât din județul Timiș, cât și din Arad”.

Potrivit ISU Arad, în barcă se aflau 6 adulți și 6 copii. Dintre cei 8 care au reușit să ajungă pe malurile râului, 6 au ajuns în judetul Arad (3 copii și 3 adulți, cu starea medicală bună) și 2 în județul Timiș (o femeie, conștientă și copilul de 3 ani, care a fost declarat decedat).

Cele șase persoane ajunse în Arad au fost transportate la spital pentru îngrijiri și investigații.

Potrivit Poliției Arad, unul dintre cei 12 pasageri era proprietarul bărcii, restul fiind turiști. Barca era din lemn, cu motor, dar pasagerii nu purtau veste de salvare. Cei 12 intenționau să traverseze râul (de pe malul stâng al râului Mureș, Periam Port- județul Timiș spre malul drept, județul Arad), deși se lăsa întunericul, apele Mureșului erau crescute și curenții foarte puternici.

ADVERTISING

La circa trei metri de mal, barca în care cei 12 erau înghesuiți s-a răsturnat, iar oamenii de pe mal care au auzit strigătele celor din barcă au sunat la 112.

Duminică seara, cei 4 dispăruți au fost căutați cu efective importante de salvatori. Pompierii din cele două județe au acționat cu 9 barci, cu scafandri, dar și cu echipaje de cercetare pe mal.

Cei dispăruți sunt un bărbat de 31 de ani din Nădlac și copiii lui de 4 și 8 ani și un tânăr de 29 de ani din Arad.

Barca a fost gasită la aproape 3 km departare de locul în care s-a răsturnat. Proprietarul bărcii a fost testat și era băut, iar barca nu era înmatriculată.

Căutările cu scafandri au încetat duminică noaptea în jurul orei 1:00, dar misiunea de căutare la suprafață a continuat pe tot parcursul nopții, cu trei echipe de căutare-salvare din cadrul ISU Timiş.

Luni dimineață, la prima oră, au fost reluate căutările celor 4 persoane încă dispărute.

Tot luni dimineață, barcagiul (33 ani) a fost reținut, sub acuzația de ucidere din culpă.

„Din cercetări a reieșit că bărbatul care conducea nu deține certificat de conducător al ambarcațiunii, iar ambarcațiunea nu este înmatriculată. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 0,31 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a explicat Poliția Arad.

Ca urmare, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad cu propunerea luării de măsuri preventive. Cercetările se fac într-un dosar penal de ucidere din culpă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇