Prințul Andrew îi aduce un omagiu reginei: Mami, Mamă, Majestate

Prințul Andrew îi aduce un omagiu reginei: Mami, Mamă, Majestate

Prințul Andrew, cel de-al doilea fiu al reginei Elisabeta, i-a adus duminică un omagiu mamei sale, spunând că va prețui pentru totdeauna dragostea, compasiunea, grija și încrederea ei.

Prințul Andrew s-a adresat în declarația sa folosind apelativele: „Mami, Mamă, Majestate”, reflectând cele trei roluri pe care, potrivit lui, Elisabeta a II-a le-a îndeplinit în timpul domniei sale de 70 de ani.

Andrew, care este și duce de York, a spus că îi vor lipsi „intuiția, sfaturile și umorul” mamei sale, Regina Elisabeta a II-a.

ADVERTISING

„Mami, dragostea ta pentru un fiu, compasiunea ta, grija ta, încrederea ta le voi prețui pentru totdeauna”, a spus el.

Despre Andrew s-a spus că era fiul preferat al Reginei, dar a căzut în dizgrație, fiind lipsit de titlul de „Alteță Regală” și înlăturat de la îndatoririle regale din cauza unui scandal legat de prietenia sa cu finanțistul american Jeffrey Epstein, un infractor sexual condamnat, și o acuzație de agresiune sexuală legată de aceasta.

El nu a fost acuzat de nicio infracțiune penală și a negat orice abatere.

ADVERTISING

Prințul, în vârstă de 62 de ani, a declarat că a constatat că mama sa are „cunoștințe și înțelepciune infinită, fără limite”.

„Pe măsură ce cartea noastră de experiențe se închide, o alta se deschide, iar eu te voi ține pentru totdeauna aproape de inima mea cu cea mai profundă dragoste și recunoștință și voi păși cu bucurie în cele ce urmează cu tine ca ghid”.

Elisabeta, care a murit pe 8 septembrie la vârsta de 96 de ani, va fi onorată de zeci de lideri mondiali și membri ai familiei regale din întreaga lume în cadrul unor funeralii de stat, luni.

ADVERTISING

LIVE VIDEO Funeraliile reginei: Liderii lumii, la Wesminster Hall. Olena Zelenska, în lacrimi


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇