Primul transport cu cereale care a plecat din Ucraina a fost refuzat de cumpărător

Primul transport cu cereale care a plecat din Ucraina a fost refuzat de cumpărător

Primul transport cu cereale, care a plecat din Ucraina în baza acordului ONU, a fost refuzat de un cumpărător din Liban, din cauza livrării întârziate.

Nava M/V Razoni a părăsit portul Odesa la 1 august, transportând peste 26.000 de tone de porumb în cadrul unui acord intermediat de ONU, menit să atenueze criza alimentară globală declanșată de războiul din Ucraina, scrie CNN.

„Potrivit informațiilor furnizate de expeditorul cerealelor ucrainene de la bordul navei Razoni, cumpărătorul din Liban a refuzat să accepte încărcătura din cauza întârzierilor în termenul de livrare. Expeditorul caută acum un alt destinatar pentru a-și descărca încărcătura fie în Liban/Tripoli, fie în orice altă țară/port", au anunțat ucrainenii.

ADVERTISING

Oficialii ucraineni spun că urmăresc să crească transporturile de cereale de la trei până la cinci nave pe zi în următoarele două săptămâni.

Livrările au continuat luni, când două nave care transportă 60.000 de tone de produse agricole au plecat din porturile Ucrainei de la Marea Neagră către piețele internaționale.

Acordul, semnat la Istanbul, vizează trecerea în siguranță a transporturilor de cereale din porturile ucrainene și e valabil timp de 120 de zile, respectiv patru luni, timp în care pot fi transportate cele circa 25 de milioane de tone din silozurile ucrainene înaintea strângerii noii recolte.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ziua 167 de război: Luptele se intensifică în Donbas, armata ucraineană a recapturat un oraș din mâinile rușilor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇