Primarul din Paris vrea să facă celebrul Champs Élysées mai verde, cu un plan de 305 milioane de dolari

Primarul din Paris vrea să facă celebrul Champs Élysées mai verde, cu un plan de 305 milioane de dolari

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a confirmat că planurile ambițioase de transformare a celebrului bulevard Champs-Élysées din capitala franceză sunt încă pe masă. Inițiativa edilului francez presupune ca bulevardul să aibă mai puține benzi auto, mai mult spațiu pentru pietoni și mult mai multă verdeață. Proiectul edilului vizează un Champs-Élysées mai ”verde”.

Deseori numit ”cel mai frumos bulevard din lume”, Champs-Élysées a stat mai bine de trei decenii fără lucrări majore, iar mulți parizieni cred că arată ”trist” sau ”obosit”, ”mult mai puțin sofisticat decât înainte”.

ADVERTISING

Acum, bulevardul este împânzit de cafenele scumpe, lanțuri mari de magazine și restaurante care servesc fast food. Localnicii se plâng constant de zgomot și poluarea cauzată de trafic, scrie CBS News.

Comitetul Champs-Élysées, din care fac parte lideri locali de afaceri, face de ani de zile presiuni pentru o renovare majoră. În 2018, Comitetul a și elaborat un plan pentru bulevard și zonele înconjurătoare, inclusiv Arcul de Triumf și Place de la Concorde. Hidalgo a fost de acord să includă aceste planuri în proiectul cu care a fost realeasă în alegerile de anul trecut.

ADVERTISING

Duminică, ea a confirmat că are în vedere modernizarea zonei în următorii ani, iar Comitetul a salutat această veste.

”Zona și-a pierdut splendoarea în ultimii 30 de ani, fiind abandonată de localnici și trecând prin mai multe crize: protestele vestelor galbene, pandemia de coronavirus, criza economică, etc.”, a transmis Comitetul după anunțul primarului.

Bugetul pentru acest proiect ajunge la 305 milioane de dolari, dar schimbările nu se vor produce peste noapte. Hidalgo a dat asigurări că lucrările se vor desfășura în următorii ani, iar transformarea efectivă a bulevardului ar putea începe abia în 2025.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇