Primarul acuzat că a violat o fetiţă de 12 ani s-a autosuspendat din PNL şi cere teste ADN şi la poligraf

Primarul acuzat că a violat o fetiţă de 12 ani s-a autosuspendat din PNL şi cere teste ADN şi la poligraf

Primarul din Ştefăneştii de Jos, Robert Ştefan, acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o fată de doar 12 ani, anunţă că s-a autosuspendat din PNL pentru a nu aduce prejudicii de imagine partidului.

În plus, el afirmă că a solicitat un test poligraf şi un test ADN, în dosarul în care se fac cercetări pentru act sexual cu minor, viol, şantaj şi influenţarea declaraţiilor.

”Pe fondul informaţiilor complet neadevărate care circulă despre mine în spaţiul public, deşi mă declar nevinovat, am decis să mă autosuspend din partid şi să renunţ la calitatea de membru al Partidului Naţional Liberal până la clarificarea situaţiei.

ADVERTISING

Este o decizie grea, dar imperativă, întrucât nu îmi doresc să aduc în niciun fel prejudicii de imagine partidului meu”, scrie Robert Ştefan pe Facebook.

Edilul este convins că îşi va demonstra nevinovăţia.

”Probele vor demonstra asta, pentru că am solicitat un test poligraf şi un test ADN care vor arăta exact contrariul a tot ceea ce se speculează despre mine în spaţiul public.

Sunt convins că se va face dreptate, iar numele meu va fi reabilitat, dar în niciun caz justiţia nu ar trebui să se facă la televizor. Ar trebui să lăsăm magistraţii să îşi facă treaba, fără presiuni de acest fel”, adaugă primarul.

ADVERTISING

Procurorii suspectează mai multe persoane din localitățile Ștefăneștii de Jos și Dascălu (județul Ilfov) că au violat în perioada 2017 - 2019 o minoră care la acea vreme avea 12 ani.

Primarul din Ştefăneştii de Jos, Robert Ştefan, a fost reţinut joi seară, fiind acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu fata de doar 12 ani, pe care apoi ar fi ameninţat-o pentru a păstra tăcerea.

Fetița i-ar fi fost trimisă primarului în timpul unei petreceri. Micuța a și rămas însărcinată și a născut un copil la maternitatea Polizu din Capitală, în 2018.

ADVERTISING

Edilul a fost pus în libertate vineri. ”Prin ordonanţa procurorului din aceeaşi dată a fost respinsă propunerea organelor de cercetare penală şi a fost respinsă măsura reţinerii, întrucât nu mai subzistă temeiurile care au stat la baza acesteia, urmând ca cercetările să fie continuate cu suspecţii în stare de libertate”, a transmis Parchetul Judecătoriei Buftea.

Cazul se află în anchetă de trei ani, cercetările începând în 2018. Iar în acest an, mai exact în luna februarie, s-ar fi înregistrat și un denunț.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇