Prima țară care introduce carantina obligatorie pentru cei care au variola maimuței

Prima țară care introduce carantina obligatorie pentru cei care au variola maimuței

Belgia a devenit prima țară care a introdus o carantină obligatorie de 21 de zile pentru pacienții care au variola maimuței, după ce a raportat patru cazuri de boală în ultima săptămână.

Cei care au luat contact cu persoane bolnave de variola maimuței nu sunt obligați să se autoizoleze, dar ar trebui să rămână vigilenți, mai ales dacă intră în contact cu persoane vulnerabile, scrie Politico.

Variola maimuței este o boală din aceeași familie cu variola, iar simptomele includ o erupție cutanată, febră, dureri musculare și durere de cap.

ADVERTISING

Este mai puțin mortală decât variola, cu o rată a mortalității sub 4%, dar experții sunt îngrijorați de răspândirea neobișnuită a bolii dincolo de Africa, unde circulă de obicei.

Nu există un vaccin specific, dar cele mai recente studii arată că vaccinurile care au fost folosite pentru eradicarea variolei sunt până la 85% eficiente împotriva variolei maimuţelor.

Institutul Belgian de Medicină Tropicală a declarat că riscul unui focar mai mare în țară este scăzut.

Boala a fost confirmată în 14 ţări

Duminică, Ministerul Sănătăţii a transmis că pe teritoriul României nu a fost înregistrat niciun caz de variolă a maimuţei sau suspiciune de îmbolnăvire.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Precizările MS vin ca urmare a informaţiilor apărute în mediul online cu privire la un posibil caz de variolă la Spitalul Municipal din Rădăuţi, din judeţul Suceava.  

Israel şi Elveţia au confirmat și ele cazuri de variola maimuţei, astfel că numărul ţărilor care au semnalat infecţia a ajuns la 14.

Peste 80 de cazuri au fost confirmate anterior în Marea Britanie, Spania, Portugalia, Germania, Belgia, Franţa, Olanda, Italia, Suedia,  SUA, Canada şi Australia.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇