Ministerul Sănătăţii neagă că am avea variola maimuţei la Rădăuţi. Boala a fost confirmată în 14 state

Ministerul Sănătăţii neagă că am avea variola maimuţei la Rădăuţi. Boala a fost confirmată în 14 state

Ministerul Sănătăţii transmite că pe teritoriul României nu a fost înregistrat niciun caz de variolă a maimuţei sau suspiciune de îmbolnăvire.

Precizările MS vin ca urmare a informaţiilor apărute în mediul online cu privire la un posibil caz de variolă la Spitalul Municipal din Rădăuţi, din judeţul Suceava.  

”Cazul de la Rădăuţi este din punct de vedere clinic şi epidemiologic al unei paciente de 49 de ani cu varicelă, infectată după contactul cu copii, membri de familie, care au avut această boală, conform şefului secţiei de boli infecţioase de la spitalul din localitate, dr. Angelica Popescu”, transmite Ministerul Sănătăţii.  

ADVERTISING

Sursa citată a precizat că pe teritoriul României nu a fost înregistrat niciun caz de variolă a maimuţei sau suspiciune de îmbolnăvire.  

”Variola maimuţei nu se răspândeşte cu uşurinţă între persoane şi necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură şi prin fluide corporale. Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat şi prelungit cu o persoană care are variola maimuţei. Nu există elemente care să sugereze în vreun fel posibilitatea infectării pacientei din Rădăuţi cu virusul variolei maimuţei”, a mai precizat instituţia citată.  

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Boala a fost confirmată în 14 ţări

Israel şi Elveţia au confirmat cazuri de variola maimuţei, astfel că numărul ţărilor care au semnalat infecţia a ajuns la 14.

Peste 80 de cazuri au fost confirmate anterior în Marea Britanie, Spania, Portugalia, Germania, Belgia, Franţa, Olanda, Italia, Suedia,  SUA, Canada şi Australia.

Variola maimuţei este o infecţie virală cu simptome uşoare, precum febra, dureri de cap şi erupţii cutanate. În general, cei infectaţi se vindecă în câteva săptămâni.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇