Cazuri de variola maimuțelor la Londra

Cazuri de variola maimuțelor la Londra

Două persoane au fost confirmate cu variola maimuțelor, au anunțat autoritățile sanitare de la Londra. Cele două cazuri apar după ce o altă persoană care a călătorit recent în Nigeria a fost testată pozitiv după ce a ajuns în Anglia, dar cazurile nu au legătură între ele.

Oficialii din domeniul sănătății spun că investighează locul în care cele două cazuri recente s-au infectat.

Agenția britanică de securitate sanitară (UKHSA) a confirmat că este vorba despre variola maimuțelor, o boală care a apărut pentru prima dată la animale în 1970.

ADVERTISING

Cei doi bolavi locuiesc în aceeași gospodărie și nu au legătură cu o altă persoană care a fost diagnosticată cu această boală în Anglia.

Infecția virală este similară cu variola umană și provoacă de obicei o boală ușoară, majoritatea persoanelor recuperându-se în câteva săptămâni. Cea de-a doua persoană diagnisticată este tratată la unitatea de experți în boli infecțioase de la St Mary's Hospital, Imperial College Healthcare NHS Trust din Londra.

Primul pacient este izolat la domiciliu și nu are nevoie de tratament spitalicesc, a precizat UKHSA, citată de Sky News.

ADVERTISING

Persoanele care ar fi putut fi în contact apropiat cu cele două persoane recent diagnosticate sunt contactate și li se oferă sfaturi de sănătate.

Dr. Colin Brown, directorul departamentului de infecții clinice și emergente din cadrul UKHSA, a precizat că este important să ne amintim că infecția „nu se răspândește ușor între oameni și necesită un contact personal strâns” cu o persoană care este simptomatică.

„Riscul general pentru publicul larg rămâne foarte scăzut”, a adăugat el.

Cazul anunțat la începutul acestei luni a fost la o persoană cu antecedente recente de călătorie din Nigeria, unde se crede că a contractat infecția.

ADVERTISING

Simptomele inițiale ale variolei maimuței includ febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, ganglioni limfatici umflați, frisoane și epuizare, potrivit UKHSA. De asemenea, se poate dezvolta o erupție cutanată, care se modifică și trece prin diferite stadii înainte de a forma o crustă și care, ulterior, cade. Potrivit NHS, boala este răspândită în principal de animalele sălbatice din anumite zone din vestul sau centrul Africii, iar riscul de a o contracta în Marea Britanie este foarte scăzut.

Potrivit Public Health England, infecția a fost descoperită pentru prima dată în 1958, când au apărut focare ale unei boli asemănătoare cu variola la maimuțele ținute pentru cercetare. Abia în 1970 a fost înregistrat primul caz la om.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇