Prima reacție de la Klaus Iohannis despre drona SUA doborâtă în Marea Neagră (Video)

Prima reacție de la Klaus Iohannis despre drona SUA doborâtă în Marea Neagră (Video)

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat miercuri la Sofia care ar fi implicaţiile de securitate după ce o dronă americană a fost doborâtâ după ce s-a izbit de un avion rusesc deasupra Mării Negre.

„Incidentul cu dronă care a avut loc ieri este un incident grav şi regretabil. Comunicarea oficială despre aceste chestiuni se face de către partea americană”, a declarat Klaus Iohannis.

La rândul său, preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, a precizat că acest incident măreşte riscul securităţii noastre, în contextul acestui război început de Rusia împotriva Ucrainei.

ADVERTISING

„Acest conflict creşte într-un conflict global, economic. Noi trebuie să nu transformăm tot acest lucru. Dacă acest conflict va continua, în timp, va cuprinde mai mult teritoriu. Deci aceste conflicte se vor extinde. Vedeţi şi explozia care a avut loc asupra interconectorului, moartea multor cetăţeni, acum şi întâmplarea cu această dronă deasupra Mării Negre. Asta trebuie să ne spună că fiecare zi în care continuă războiul măreşte riscul securităţii noastre, nu doar riscul economic”, a afirmat Rumen Radev, în conferinţa comună de presă cu şeful statului român.

Declarații de presă comune cu Președintele Republicii Bulgaria, Rumen Radev

Drona americană doborâtă în Marea Neagră în urma coliziunii cu un avion rusesc decolase marţi dimineaţă din România, pentru o misiune de recunoaştere programată în mod obişnuit, care durează de obicei nouă până la zece ore.

ADVERTISING

Dronele MQ-9 Reaper sunt staţionate în ţara noastră la Baza aeriană 71 de la Câmpia Turzii.

Doborârea dronei MQ-9 Reaper a escaladat imediat tensiunile dintre Casa Albă şi Kremlin, oficialii americani acuzând forţele ruse implicate în incident de comportament periculos, în timp ce Moscova acuză SUA că spionează pentru a da informaţii armatei ucrainene şi escaladează conflictul până la o confruntare militară directă.

O dronă americană a fost lovită de un avion de luptă al Rusiei deasupra Mării Negre și s-a prăbușit. Reacția Casei Albe și varianta Moscovei

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇