Prima misiune a pompierilor români care se luptă cu flăcările în Franța (Video)

Prima misiune a pompierilor români care se luptă cu flăcările în Franța (Video)

Pompierii români trimişi în Franţa au încheiat vineri seara prima lor misiune.

La aceasta au participat 19 dintre cei 77 de pompieri trimişi în Franța, cu 4 autospeciale de stingere, în zona Quartier Le Frayot, din sud-vestul Franței, care este devastat zilele acestea de incendii de pădure.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă transmite că pompierii noştri au muncit pentru limitarea propagării incendiului la clădirile de locuit, menținerea unei linii de protecție între frontul incendiului și zona neafectată, precum și lichidarea focarelor ascunse, pe o suprafață de aproximativ 2,5 kilometri pătrați.

ADVERTISING

„Capacitatea de 10.000 de litri a mijloacelor tehnice utilizate a oferit eficiență sporită misiunilor, continuitate în intervenție și acoperirea în cele mai bune condiții a suprafeței afectate de incendii”, transmite DSU.

Prima misiune a modulului național de stins incendii, în Franța19 dintre cei 77 de pompieri militari români dislocați în Franța, cu 4 autospeciale de stingere, au derulat astăzi prima misiune în zona Quartier Le Frayot, din Sud-Vestul Franței. Misiunile executate de către personalul modulului RO-GFFF-V au constat în limitarea propagării incendiului la clădirile de locuit, menținerea unei linii de protecție între frontul incendiului și zona neafectată, precum și lichidarea focarelor ascunse, pe o suprafață de aproximativ 2,5 km2. Capacitatea de 10.000 l a mijloacelor tehnice utilizate a oferit eficiență sporită misiunilor, continuitate în intervenție și acoperirea în cele mai bune condiții a suprafeței afectate de incendii. **Începând cu ora 21:10, tot personalul modulului a ajuns în baza de operații.Tabăra pompierilor militari români a fost instalată în localitatea Hostens, departamentul Gironde, unde este și Punctul de Comandă al omologilor francezi.Info background: Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităților franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetație este compusă din deplasarea unui modul specializat de intervenție format din 77 de pompieri salvatori, cu 17 mijloace de intervenție.Ajutorul se acordă în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecție Civilă. #DSU #IGSU #IGAV #SAJ #SABIf #UPU #CPU #Salvamont #situatiideurgenta #sistemintegrat

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Vineri, 12 august 2022

Tabăra pompierilor militari români a fost instalată în localitatea Hostens, din departamentul Gironde, unde este și punctul de comandă al francezilor.

Amintim că România a trimis în Franţa, în lupta cu incendiile de vegetație, 77 de pompieri salvatori, cu 17 mijloace de intervenție.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Imagini apocalitice cu incendiul „monstruos" de lângă Bordeaux. Românii trimit în ajutor zeci de pompieri (Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇