Imagini apocalitice cu incendiul „monstruos" de lângă Bordeaux. Românii trimit în ajutor zeci de pompieri (Video)

Imagini apocalitice cu incendiul „monstruos" de lângă Bordeaux. Românii trimit în ajutor zeci de pompieri (Video)

Un incendiu de vegetație „monstruos” în sud-vestul Franței a distrus deja aproape 7.000 de hectare de pădure.

Cinci state membre UE, inclusiv România, urmează să trimită pompieri să lupte împotriva incendiilor.

Flăcările violente din apropierea orașului Bordeaux au distrus mai multe case și au forțat 10.000 de locuitori să fugă, în condițiile în care și luna trecută și-au părăsit locuințele, tot din cauza unui incendiu.

„Este un căpcăun, este un monstru", a declarat Gregory Allione, reprezentantul pompierilor, la RTL.

France : l'incendie en Gironde continue de progresser, des milliers d'hectares brûlés

Vântul puternic și canicula îngreunează operațiunile de stingere, transmite BBC.

ADVERTISING

Prefectura Gironde a anunțat închiderea unei porțiuni din autostrada A63, între Bordeaux și Bayonne, care face legătura cu Spania, pentru că aici incendiul avansează cu rapiditate, iar vizibilitatea pe drum este redusă din cauza fumului, adaugă CNN.

Președintele Emmanuel Macron a anunțat că Austria, Germania, Grecia, Polonia și România „vin în ajutorul" Franței în lupta împotriva incendiului. „Solidaritatea europeană la lucru!", a scris el, pe Twitter.

UPDATE Ulterior, şeful DSU, Raed Arafat, a anunţat că vor pleca, în această noapte, în Franţa, 7 ofițeri și 70 de subofițeri pompieri, dar și 8 autospeciale de stingere.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Au fost mobilizați pompieri din mai multe județe și vor fi transportați cu două avioane pe aeroportul Bordeaux din Franța. E o premieră să trimitem pe cale aeriană asemenea forțe", a declarat Arafat.

Incendiul din regiunea Gironde din Franța a făcut ravagii timp de două zile în apropierea comunei Landiras, la aproximativ 30 km sud-est de Bordeaux.

Pompierii sunt susținuți de avioane specializate care au aruncat apă și substanțe ignifuge. Dar, în ciuda tuturor eforturilor, joi, incendiul era încă necontrolat.

ADVERTISING

„Este pentru prima dată când vedem un incendiu ca acesta", a declarat pompierul francez Jérôme Jean pentru site-ul BFMTV.

Incendies en Gironde, Maine-et-Loire, « une part importante sont criminels »

Premierul Elisabeth Borne și ministrul de Interne, Gérald Darmanin, au sosit în zona afectată pentru a inspecta amploarea pagubelor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇