Prima Doamnă a Americii vine azi în România. Programul lui Jill Biden şi când se va întâlni cu Carmen Iohannis

Prima Doamnă a Americii vine azi în România. Programul lui Jill Biden şi când se va întâlni cu Carmen Iohannis

Vineri soseşte în România Prima Doamnă a Americii, Jill Biden, soţia preşedintelui SUA.

Prima oară Jill Biden va merge la baza militară de la Mihail Kogălniceanu (Constanţa), iar sâmbătă se va întâlni cu Carmen Iohannis, anunţă Casa Albă, într-un comunicat citat de CNN. Ea a plecat în cursul nopţii de la Washington pentru o vizită de 4 zile în România şi Slovacia.

Programul intens al Primei Doamne este presărat cu evenimente, întâlniri și vizite de Ziua Mamei (în acest weekend este această sărbătoare în SUA).

ADVERTISING

"În drum spre România şi Slovacia pentru a petrece Ziua Mamei cu mame şi copii ucraineni care au fost forţaţi să îşi părăsească locuinţele din cauza războiului lui Putin. De asemenea, voi vizita trupele americane şi voi exprima recunoştinţă pentru eforturile de ajutorare a ţărilor vecine şi a lucrătorilor umanitari", a scris Jill Biden, pe Twitter.

"Sâmbătă, Prima Doamnă va avea o întâlnire la București cu Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, care - la fel ca Jill Biden - este cadru didactic și și-a păstrat slujba de profesoară de engleză la un colegiu local în timpul mandatului", scrie CNN.

ADVERTISING

Iată programul din România mai pe larg:

Vineri, 6 mai

  • Baza Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu conducerea militară SUA și NATO.
  • Va lua masa și va vizita o parte din trupele americane alocate bazei înainte de a pleca spre București
  • Întâlnire virtuală de povestiri cu „United Through Reading – organizație care face legătura cu famiilile militarilor din străinătate prin intermediul înregistrărilor video și a lecturii virtuale de cărți.

Sâmbătă, 7 mai 2022

  • Primește o informare a eforturilor umanitare ale agențiilor ONU, ONG-urilor și Guvernului României la Ambasada SUA din București
  • Întâlnire cu Carmen Iohannis, Prima Doamnei a României.
  • Vizită la o școală publică din București, care găzduiește elevi ucraineni refugiați
  • Sesiune de ascultare cu educatori și mame din Ucraina.
  • Plecare spre Bratislava, Slovacia
ADVERTISING

Ashley Biden e contact Covid

Fiica preşedintelui american, Ashley Biden, nu o va însoţi pe mama sa în deplasarea în Europa, după ce a avut contact apropiat cu o persoană testată pozitiv la Covid.

Ashley Biden, în vârstă de 40 ani, a fost testată negativ la Covid-19, a precizat Casa Albă. "Cu toate acestea, la recomandarea medicului său şi dintr-un exces de precauţie, ea nu va călători cu mama sa în Europa", a indicat aceeaşi sursă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇