Jill Biden vine în România săptămâna aceasta

Jill Biden vine în România săptămâna aceasta

Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, va vizita România și Slovacia săptămâna aceasta, într-o misiune de sprijin pentru familiile din Ucraina forțate să fugă din țara lor, în urma invaziei Rusiei.

Jill Biden se va întâlni și cu membri ai armatei Statelor Unite, precum și cu oficiali guvernamentali de nivel înalt din ambele țări, potrivit unui comunicat al Casei Albe, citat de CNN.

Prima doamnă va pleca joi de la Washington spre România. Se va opri mai întâi la Baza Aeriană Mihail Kogalniceau, vineri, unde se va întâlni cu membri ai serviciului militar american, iar apoi se va îndrepta, sâmbătă, spre București.

ADVERTISING

La București, Biden se va întâlni cu membri ai Guvernului, precum și cu lucrători din domeniul ajutorului umanitar.

Ziua 68 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

După Polonia, România a înregistrat cel mai mare aflux de refugiați ucraineni ca urmare a războiului, sute de mii de persoane trecând granița de când a început invazia rusă.

De asemenea, ea se va întâlni la București și cu profesori care lucrează cu copii ucraineni strămutați.

Jill Biden va călători apoi în Slovacia, unde se va întâlni cu personalul ambasadei SUA, iar apoi va pleca spre Kosice și Vysne Nemecke, pentru reuniuni cu refugiați ucraineni și slovacii care și-au deschis casele pentru familiile din Ucraina. Peste 250.000 de ucraineni au fugit în Slovacia, o țară cu peste 5 milioane de locuitori.

ADVERTISING

Luni, 9 mai, Jill Biden își va încheia călătoria cu o întâlnire cu membri ai guvernului slovac înainte de a pleca în SUA.

Este a doua călătorie în străinătate a Primei Doamne. În iulie ea a mers în Japonia, pentru a participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇