Românii din America trimit sute de mii de dolari pentru a ajuta refugiații ucraineni

Românii din America trimit sute de mii de dolari pentru a ajuta refugiații ucraineni

Ambasada României în SUA și Romanian United Fund au strâns 200.000 de dolari pentru refugiații ucraineni. ”Diaspora românească din SUA a făcut donații în timp record”, anunță Ambasada română din Washington.

Strângerea de fonduri a fost ”inițiată imediat după declanșarea invaziei ruse asupra Ucrainei”, iar în mai puțin de o săptămână de la lansarea campaniei se atinsese pragul propus, de 100.000 de dolari, ”drept urmare pragul a fost crescut la 200.000 de dolari”, informează ambasada într-un comunicat de presă transmis Spotmedia.ro.

ADVERTISING

”Fondurile vor fi folosite pentru achiziționarea de alimente, îmbrăcăminte, medicamente și articole de igienă și pentru a oferi adăpost, încălzire și echipamente necesare, precum și sprijin psihologic, educațional și de azil refugiaților ucraineni.

Jumătate din fonduri, în valoare de 100.000 de dolari, au fost deja acordate către trei organizații non-profit din România: Crucea Roșie, Salvați Copiii și World Vision Romania, cealaltă jumătate urmând a fi distribuită unor organizații mai mici care activează în plan local la granița cu Ucraina, implicate activ în criza refugiaților ucraineni și care au demonstrat un angajament semnificativ față de eforturile de ajutorare”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Campania a fost sprijinită de mai multe organizații și persoane private, ”atât români, cât și americani”, menționează sursa citată.

???????? ???????? ???????????????????????????? ???????????????????????? ???????????????? ????????????????????????????Un exemplu lăudabil al solidarității româno-americane: inițiativa Ukrainian Peace...

Publicată de Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Romanian Embassy to US pe Miercuri, 30 martie 2022

Statele Unite au anunțat că vor primi până la 100.000 de refugiaţi ucraineni, prin diverse căi legale , pentru a reduce presiunea asupra statelor europene.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇