Presiuni pentru eliberarea ostaticilor: Manifestanți israelieni au oprit intrarea ajutoarelor în Gaza (Video)

Presiuni pentru eliberarea ostaticilor: Manifestanți israelieni au oprit intrarea ajutoarelor în Gaza (Video)

Camioane cu ajutor umanitar s-au întors din drum, duminică, în sudul Fâşiei Gaza, din cauza unor manifestaţii în favoarea eliberării ostaticilor israelieni.

”Aproximativ 200 de manifestanţi” s-au adunat în zona punctului de trecere a frontierei Kerem Shalom, anunţă COGAT, un organism al Ministerului israelian al Apărării care coordonează activităţile civile ale armatei israeliene în teritoriile palestiniene ocupate, informează AFP.

”Umanitarism în scopuri umanitare”, scandează manifestanţii, care vor ca ajutorul să nu intre în Fâşia Gaza atât timp cât ostaticii nu sunt eliberaţi.

Unii dintre manifestanţi au apropiaţi care sunt ţinuţi în continuare ostatici în Fâşia Gaza.

ADVERTISING

Doar două posturi de frontieră permit livrarea de ajutor în Fâşia Gaza - la Rafah, la frontiera cu Egiptul, şi Kerem Shalom, în sudul Israelului.

Aproximativ 250 de persoane au fost răpite în Israel în timpul atacului Hamas din 7 octombrie 2023 şi conduse în Fâşia Gaza, dintre care 100 au fost eliberate la sfârşitul lui noiembrie în timpul unui, în schimbul eliberării unor deţinuţi palestinieni din Israel.

Potrivit autorităţilor israeliene, 132 de ostatici sunt în continuare reţinuţi în Fâşia Gaza, dintre care 28 sunt presupuşi morţi.

ADVERTISING

De partea cealaltă, în urma atacurilor susținute ale armatei israeliene în Gaza, 26.422 de persoane, marea majoritate copii, adolescenţi şi femei, au fost ucise în operaţiuni israeliene. Informațiile sunt furnizate de Ministerul Sănătății al Hamas.

Joi şi vineri, manifestanţi israelieni au împiedicat trecerea camioanelor cu ajutor umanitar prin punctul de trecere a frontierei Kerem Shalom.

”Imposibilitatea de a trimite hrană, apă şi ajutor medical va agrava situaţia umanitară dezastruoasă”, a avertizat Biroul ONU de coordonare a ajutorului umanitar (OCHA).

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇