Președintele Ucrainei spune că situația de la frontieră este o provocare fără precedent pentru Europa şi pentru întreaga lume

Președintele Ucrainei spune că situația de la frontieră este o provocare fără precedent pentru Europa şi pentru întreaga lume

Criza de la frontiera Ucrainei cu Rusia constituie „o provocare fără precedent” pentru Europa şi la nivel mondial, a afirmat luni preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, cu ocazia întâlnirii cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei.

„Escaladarea crizei la frontiera ucraineano-rusă reprezintă o provocare fără precedent pentru Europa şi la nivel mondial. De aceea, este foarte important ca partenerii să susţină ţara noastră la nivel economic şi în domeniul apărării”, a afirmat Volodimir Zelenski, potrivit CNN.

ADVERTISING

"Eu am afirmat în mod repetat că, fără Ucraina, este imposibilă configurarea securităţii Europei. Securitatea Ucrainei este securitatea Europei, astfel că doar împreună putem găsi modalităţi de apărare şi protejare a copiilor noştri", a subliniat Volodimir Zelenski.

Preşedintele Ucrainei a mulţumit Germaniei pentru susţinere. "Germania este unul dintre partenerii noştri esenţiali din Europa. Investiţiile germane vor fi garanţiile relaţiilor noastre stabile şi stabilităţii creşterii economice", a subliniat preşedintele Ucrainei.

ADVERTISING

La rândul său, cancelarul Olaf Scholz a reiterat susţinerea pentru suveranitatea Ucrainei.

"Din punctul de vedere al Germaniei, suveranitatea Ucrainei nu este negociabilă, nici integritatea teritorială a acestei ţări. De aceea, aşteptăm din partea Rusiei paşi concreţi în sensul diminuării actualelor tensiuni. Obiectivul nostru comun este evitarea unei escaladări a crizei.

De aceea, depunem eforturi intense, în strânsă coordonare şi cu totală încredere cu partenerii noştri şi cu aliaţii din Uniunea Europeană şi din NATO", a afirmat Olaf Scholz.

ADVERTISING

"Dacă Rusia va leza din nou integritatea teritorială a Ucrainei, vom şti ce să facem, vor fi sancţiuni masive şi eficiente, decise împreună cu aliaţii noştri", a avertizat Olaf Scholz. Cancelarul Germaniei a anunţat o nouă linie de creditare destinată Ucrainei, în valoare de 150 de milioane de euro, în plus faţă de asistenţa actuală, tot de 150 de milioane de euro.

Marţi, cancelarul Germaniei se va întâlni în Rusia cu preşedintele Vladimir Putin, în cadrul eforturilor de reducere a tensiunilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇