Omul care a decis ca Timişoara să devină Capitală Culturală Europeană: Mă întreb dacă nu am luat cumva decizia greşită şi mai bine alegeam Clujul

Omul care a decis ca Timişoara să devină Capitală Culturală Europeană: Mă întreb dacă nu am luat cumva decizia greşită şi mai bine alegeam Clujul

Preşedintele juriului care a decis ca titlul de Capitală Culturală Europeană să fie deţinut de Timişoara, Steve Green, regretă acum decizia luată.

El a postat acest mesaj pe pagina de Facebook a directorului executiv al Asociaţiei Timişoara 2021, Simona Neumann, care a transmis o scrisoare deschisă în care acuză proasta colaborare cu administraţia locală din Timişoara.

Simona Neumann spune că a avut o înţelegere cu primarul Dominic Fritz pentru o demisie “amiabilă”, dar primarul nu a respectat-o, atacând-o în public în repetate rânduri.

ADVERTISING

”După opt ani şi jumătate de când sunt directorul executiv al Asociaţiei Timişoara 2021-Capitală Europeană a Culturii, pentru prima oară vă trimit o scrisoare deschisă şi nu un comunicat de presă.

Trebuie să fac acest lucru ca urmare a apariţiei unor articole în presă (…), în care este devoalată o parte a corespondenţei mele cu domnul primar Dominic Fritz.

Această corespondenţă trebuia să fie una oficială, între părţi. Văzând că secretul corespondenţei a fost încălcat, fără să acuz presa pentru sursele sale, vă scriu următoarele:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Într-adevăr, corespondenţa este una reală, dar incompletă. Lipseşte ultimul meu răspuns, în care îi scriam domnului primar Fritz că, deşi am avut o discuţie de principiu cu domnia sa, în care solicita retragerea mea (cu acordul părţilor, pe cale amiabilă, sic!) pentru motivul că aş bloca bunul mers al proiectului, am convenit să nu ne atacăm public, să nu fie blamat proiectul, să nu-i periclităm imaginea reală, conţinutul şi, mai ales, imaginea Timişoarei şi a României.

Toate acestea pentru că Proiectul Timişoara 2023-Capitală Europeană a Culturii este unul de interes naţional şi european. Această înţelegere verbală NU a fost respectată”, a scris Simona Neumann în scrisoare.

SCRISOARE DESCHISĂ: CE SE ÎNTAMPLĂ LA CAPITALA CULTURALĂ?Stimați jurnaliști, dragi timișoreni,După opt ani și...

Publicată de Simona L. Neumann pe Miercuri, 16 iunie 2021

Preşedintele juriului care a decis ca titlul de Capitală Culturală Europeană să fie deţinut de municipiul Timişoara, Steve Green, a comentat la postarea Simonei Neumann, afirmând că se întreabă ”dacă nu am luat cumva decizia greşită şi ar fi trebuit să aleg în schimb celălalt oraş, Cluj-Napoca”.

ADVERTISING

”Aşa cum arată raportul întâlnirii, comisia a fost divizată între doi candidaţi pe care să-i recomande. A fost votul meu cel care a stabilit ca titlul să ajungă la Timişoara. Am fost consternat de administrarea slabă la nivel de board şi de oraş. Acesta e doar cel mai recent exemplu. Mă face să mă întreb dacă nu am luat cumva decizia greşită şi ar fi trebuit să aleg în schimb celălalt oraş, Cluj-Napoca”, a scris Steve Green.

Steve-Green

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇