Presa anunţă noi negocieri Rusia-Ucraina pentru miercuri

Presa anunţă noi negocieri Rusia-Ucraina pentru miercuri

O nouă rundă de discuţii între delegaţiile rusă şi ucraineană este programată pentru 2 martie, a anunţat marţi publicaţia ucraineană Zerkalo Nedeli, citată de agenţia oficială de presă rusă TASS.

O altă media ucraineană, Glavkom, citând surse din delegaţia ucraineană, a dezvăluit termenii avansaţi de părţi în timpul primei întâlniri.

Potrivit acesteia, Rusia i-ar fi cerut Ucrainei să aprobe în Parlament statutul de neutralitate al ţării şi să organizeze un referendum pe această chestiune.

În afară de aceasta, partea rusă a cerut Ucrainei să recunoască republicile populare (autoproclamate - n.red.) Doneţk şi Lugansk în graniţele administrative ale regiunilor corespunzătoare şi să renunţe la cererea ca Crimeea să fie returnată Ucrainei.

ADVERTISING

Ucraina, potrivit Glavkom, a cerut încetarea focului şi retragerea trupelor ruse de pe teritoriul său.

Discuţiile ruso-ucrainene au avut loc luni şi au durat cinci ore.

Delegaţia rusă a fost condusă de consilierul prezidenţial Vladimir Medinski, care a declarat mai devreme că delegaţia rusă este pregătită să discute cu partea ucraineană atât timp cât va fi nevoie pentru a ajunge la acorduri. El a mai spus că delegaţiile au convenit în mod preliminar să organizeze următoarea rundă de discuţii în Belarus, adaugă TASS.

ADVERTISING

Urmărește LIVE TEXT desfășurarea evenimentelor din cea de-a 6-a zi de război în Ucraina


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇