Premierul italian Giuseppe Conte şi-a prezentat demisia. Preşedintele începe consultări cu partidele

Premierul italian Giuseppe  Conte şi-a prezentat demisia. Preşedintele începe consultări cu partidele

Premierul italian Giuseppe Conte şi-a prezentat marţi demisia preşedintelui republicii, Sergio Mattarella, care a decis să o accepte şi să înceapă consultări cu partidele politice pentru ieşirea din criză, a anunţat Preşedinţia.

Acum, Mattarella va da startul unei runde de consultări, care va începe miercuri după-amiază şi va continua şi joi, pentru a analiza posibile salvări din criza guvernamentală, la care s-a ajuns după ieşirea din coaliţia guvernamentală a partidului Italia Viva, al fostului premier Matteo Renzi, transmite EFE.

Conte s-a văzut nevoit să-şi prezinte demisia după ce i-a devenit clar că nu va obţine sprijinul necesar pentru a trece legi în Parlament, între ele un vot privind activitatea ministrului Justiţiei, Alfonso Bonafede, prevăzut să aibă loc în această săptămână.

ADVERTISING

Conte și-a pierdut majoritatea în Camera Superioară săptămâna trecută, când partidul Viva Italia, condus de fostul premier Matteo Renzi, a părăsit coaliția, nemulțumit de gestionarea de către Guvern a crizei coronavirusului și a recesiunii economice.

Giuseppe Conte este premier din 2018.

Citește și:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇