Italia înăspreşte din nou măsurile antiCOVID: Care sunt noile zone roșii

Italia înăspreşte din nou măsurile antiCOVID: Care sunt noile zone roșii

Italia înăspreşte din nou regulile destinate combaterii pandemiei noului coronavirus din cauza creşterii numărului cazurilor de infectare, desemnând începând de duminică trei zone drept aşa-numite zone roşii.

Anunțul a fost făcut sâmbătă de ministrul sănătăţii Roberto Speranza, informează dpa.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

În noile zone roşii – Lombardia, Sicilia şi provincia autonomă Bolzano -, populaţiei i s-a impus să nu îşi părăsească locuinţele dacă este posibil, cu excepţia mersului la serviciu, la cumpărături de alimente sau din alte motive urgente.

Cea mai mare parte a Italiei a fost clasificată ca zonă portocalie. Asta înseamnă că locuitorii sunt îndemnaţi să nu părăsească localitatea, iar magazinele – cu excepţia supermarketurilor -, barurile şi restaurantele trebuie să închidă.

Italia a adoptat un plan ambiţios de relansare economică, de peste 222 de miliarde de euro

Guvernul italian a înăsprit anterior criteriile de clasificare a zonelor.

Aplicarea noilor reguli înseamnă că 70% din sectorul gastronomic italian este închis din nou, potrivit asociaţiei agricole Coldiretti. Asta după ce magazinelor li s-a permis să se redeschidă pentru o scurtă perioadă după sărbătorile de iarnă.

Coldiretti a comunicat că restricţiile au afectat puternic întregul sector agricol şi alimentar. În plus, a solicitat subvenţii pentru salvarea locurilor de muncă şi protejarea economiei.

Decizia privind înăsprirea măsurilor a fost adoptată în contextul în care autorităţile italiene au înregistrat vineri 16.000 de noi cazuri de contaminare cu coronavirus şi 477 de decese.

În pofida acestor restricţiilor mai dure, muzeele şi expoziţiile din unele regiuni vor putea să deschidă de luni.

Regulile se aplică aşa-numitelor zone galbene, unde situaţia epidemiologică este mai puţin gravă decât în alte părţi ale ţării, potrivit unui ordin semnat sâmbătă de premierul Giuseppe Conte.

Citește mai multe despre situația epidemiologică din Italia:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖