Premierul Canadei nu mai vrea proteste. 170 de manifestanți au fost arestați, poliţiştii au folosit grenade paralizante (Foto & Video)

Premierul Canadei nu mai vrea proteste. 170 de manifestanți au fost arestați, poliţiştii au folosit grenade paralizante (Foto & Video)

Premierul Canadei, Justin Trudeau, vrea ca protestele să fie înăbuşite. Poliţia a efectuat 170 de arestări şi a ridicat 53 de vehicule de când au început eforturile de a reprima protestul, vineri dimineaţă, după ce Trudeau a fost nevoit să invoce puterile pentru situaţii de urgență.

Poliţiştii canadieni fac eforturi pentru a elibera capitala de demonstranţii care au paralizat-o, după ce au parcat camioanele pe străzi timp de mai bine de trei săptămâni pentru a protesta față de restricţiile impuse în pandemie.

ADVERTISING

Sâmbătă, poliţia a folosit spray-uri cu piper şi grenade paralizante pentru a-i îndepărta pe protestatarii care au rămas, eliberând cea mai mare parte a zonei din faţa Parlamentului şi de lângă biroul premierului.

Unii dintre cei arestaţi sâmbătă purtau veste antiglonţ şi aveau grenade fumigene în genţi şi în vehicule, a declarat poliţia.

„Această operaţiune continuă să avanseze. Nu s-a încheiat şi va mai dura ceva timp până când ne vom atinge obiectivele", a declarat sâmbătă şeful interimar al poliţiei din Ottawa, Steve Bell.

Protestele au pornit de la opoziţia camionagiilor de a se vaccina pentru a putea trece frontiera dintre Canada şi Statele Unite, dar blocajul s-a transformat treptat într-o demonstraţie antiguvernamentală şi împotriva premierului Justin Trudeau.

ADVERTISING

Trudeau a invocat luni noi puteri pentru situaţii de urgenţă pentru a da guvernului său o autoritate mai largă de a opri protestele, inclusiv puteri extinse de a îngheţa conturile celor suspectaţi de susţinerea blocajelor, fără a obţine un ordin judecătoresc.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇