Poliţia din Canada i-a gonit cu gaze lacrimogene pe șoferii de camion care blocau centrul capitalei Ottawa (Video)

Poliţia din Canada i-a gonit cu gaze lacrimogene pe șoferii de camion care blocau centrul capitalei Ottawa (Video)

Poliţia din Ottawa a preluat sâmbătă controlul străzii din faţa Parlamentului canadian, după ce a recurs la gaze lacrimogene pentru a goni sutele de şoferi de camion, care continuau să blocheze centrul capitalei Canadei, de mai bine de trei săptămâni, de când protestează față de restricţiie sanitare.

„Manifestanţii continuă să fie agresivi şi să agreseze poliţişti. Ei refuză să se conformeze ordinelor de a se îndepărta”, a transmis pe Twitter poliţia.

Autorităţile au afirmat că au folosit „substanţe iritante” contra protestatarilor recalcitranţi, dintre care unii au aruncat fumigene şi au format un lanţ uman.

ADVERTISING

Poliţia a preluat la mijlocul zilei controlul arterei principale din faţa parlamentului, procedând la 47 de arestări.

Trucker protests: Police continue enforcement action against demonstrators in Ottawa, Canada | FULL

„Orice persoană găsită în zona” centrului capitalei „va fi arestată”, a prevenit poliţia sâmbătă pe Twitter.

După ce a fost închis o zi în mod excepţional din cauza contextului de securitate, Parlamentul şi-a reluat sâmbătă dezbaterile la legea privind măsurile de urgenţă invocată de premierul Justin Trudeau, care a convocat la rândul lui pentru aceeaşi zi o reuniune de criză.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Parlamentul examinează de joi punerea în aplicare a acestei legi, invocată luni de Trudeau pentru a se pune capăt blocajelor „ilegale” ale protestatarilor în ţară, dar foarte contestată de opoziţia conservatoare.

Justin Trudeau a dat asigurări că legea nu va fi folosită pentru a trimite armata împotriva manifestanţilor sau pentru limitarea libertăţii de exprimare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇