Premieră istorică: Papa Francisc face o vizită în Irak

Premieră istorică: Papa Francisc face o vizită în Irak

Papa Francisc urmează să efectueze o vizită în Irak, în perioada 5-8 martie, prima sa vizită în străinătate de la începutul pandemiei şi o premieră istorică a unui Suveran Pontif, a anunţat Vaticanul.

”Acceptând invitaţia Republicii Irak şi Bisericii Catolice locale, papa Francisc va efectua o călătorie apostolică în această ţară, de la 5 la 8 martie, în care va vizita Bagdadul, câmpia Ur legată de amintirea lui Abraham, oraşul Ebril, dar şi Mosulul şi Qaraqosh, în câmpia Ninive”, a precizat într-un comunicat un purtător de cuvânt.

ADVERTISING

Această vizită fără precedent a unui papă ”simbolizează un mesaj de pace pentru Irak şi întreaga regiune”, a reacţionat într-un comunicat Ministerul irakian de Externe, relatează AFP.

Înainte de pandemia COVID-19, papa Francisc şi-a exprimat în mod clar dorinţa de a vizita această ţară, a cărei populație ”martirizată” de război o evocă frecvent.

Suveranul Pontif îşi exprima ”voinţa”, în 2019, la primirea reprezentanţilor unor acţiuni de ajutorare ale bisericilor orientale, de a vizita Irakul în 2020.

ADVERTISING

Papa Francisc l-a primit la Vatican, în ianuarie 2020, pe preşedintele irakian Barham Salih.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇