Papa Francisc susţine parteneriatul gay? Vaticanul vine cu precizări despre documentarul în care pare să spună asta şi îl acuză pe regizor de manipulare

Papa Francisc susţine parteneriatul gay? Vaticanul vine cu precizări despre documentarul în care pare să spună asta şi îl acuză pe regizor de manipulare

Secretariatul de stat al Vaticanului a trimis Nunţiaturilor Apostolice din toate ţările o clarificare privind declaraţiile papei Francisc apărute recent într-un documentar, care făceau referire la adoptarea unei ”legi a convieţuirii civile” pentru homosexuali, asigurând că acestea nu schimbă doctrina Bisericii Catolice.

În explicaţie se arată că afirmaţiile papei apărute în documentarul „Francesco”, al regizorului Evgeni Afineevsky, se referă la două răspunsuri editate şi publicate ca şi cum ar fi fost unul singur şi scoase din context şi care se refereau la legile de stat, astfel încât nu schimbă doctrina Bisericii, relatează luni EFE.

În timp ce se aştepta o notă oficială în sala de presă a Vaticanului privind cuvintele papei care au făcut înconjurul lumii şi care au suscitat confuzie privind sursa lor, unele Nunţiaturi au publicat această clarificare venită de la Secretariatul de stat al Vaticanului. Un document anonim, fără dată, antet sau sigiliu oficial a fost trimis pentru a clarifica „confuzia” suscitată de declaraţiile papei.

Şefii Nunţiaturilor au confirmat că, „încă de acum un an, în cadrul unui interviu, papa Francisc a răspuns la două întrebări diferite puse în momente diferite şi care, în documentarul menţionat, au fost editate şi publicate drept un singur răspuns, fără o contextualizare corectă, fapt ce a generat confuzie”.

Asftel, au fost dezminţite unele manifestări ale regizorului de origine rusă apărute în acest documentar în care se preciza că aceste declaraţii i-au fost acordate realizatorului în cadrul unui interviu cu suveranul pontif.

Se asigură, de asemenea, că Evgeni Afineevsky a manipulat aceste răspunsuri care au fost scoase din context.

„La prima întrebare, sfântul părinte a făcut o referire pastorală la necesitatea ca un fiu sau o fiică de orientare homosexuală să nu fie discriminat în cadrul unei familii. Cuvintele se referă la ei: homosexualii au dreptul să rămână în familie; sunt copiii lui Dumnezeu au dreptul la o familie. Nu poate fi nimeni alungat din familie şi să i se facă viaţa dificilă din această cauză”.

Papa Francisc apără parteneriatul civil între persoanele de același sex: ”Ei sunt copiii lui Dumnezeu şi au dreptul la o familie”

A doua întrebare se referea la o lege locală din urmă cu zece ani din Argentina despre căsătoriile egalitare între parteneri de acelaşi sex şi la opoziţia lui Jorge Beroglio, care pe atunci era arhiepiscop de Buenos Aires. Potrivit Vaticanului, răspunsul papei a fost: „Este o incongruenţă să vorbim despre căsătorie homosexuală”. Apoi, a adăugat: „Ceea ce trebuie să facem este o lege a convieţuirii civile; au dreptul să fie protejaţi în mod legal. Eu am susţinut acest lucru”, a precizat el.

„Căsătoria este între un bărbat şi o femeie. Statele laice trebuie să justifice uniunile civile pentru a reglementa diferitele situaţii de convieţuire, motivate de necesitatea de a reglementa aspecte economice între persoane, precum garantarea asistenţei medicale…”, a spus papa într-un interviu acordat în 2014.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Șefa Comisiei Europene vrea ca țările care nu respectă drepturile persoanelor LGTBI să nu mai primească fonduri UE

În comunicat, Vaticanul subliniază că „este evident că papa Francisc s-a referit la unele dispoziţii statale şi cu siguranţă nu la doctrina Bisericii, care a fost reafirmată de nenumărate ori de-a lungul anilor”.

Papa Francisc: Plăcerea culinară şi cea sexuală sunt ”pur şi simplu de natură divină”


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖