Papa Francisc va numi 13 noi cardinali, între care şi primul cardinal de culoare din Statele Unite

Papa Francisc urmează să numească sâmbătă 13 noi cardinali, între care şi arhiepiscopul de Washington Wilton Gregory, primul prelat american de culoare care va fi admis în rândul aşa-numiţilor „Prinţi ai Bisericii”.

Wilton Gregory, care împlineşte 73 de ani luna viitoare, conduce arhiepiscopia afectată de scandalul legat de Theodore McCarrick, un fost cardinal demis anul trecut după ce împotriva lui au apărut acuzaţii de abuzuri sexuale împotriva unor minori, relatează dpa.

În iunie, Wilton Gregory a ţinut prima pagină a ziarelor după ce l-a criticat pe preşedintele Donald Trump care a apărut ţinând o Biblie în mână în faţa unei biserici istorice din Washington, la o zi după ce poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii care protestau în urma morţii lui George Floyd.

ADVERTISING

Gregory şi alţi cardinali aleşi urmează să primească baretele roşii şi inele care însoţesc titlurile lor în cadrul unei slujbe conduse de papa Francisc la Bazilica Sfântul Petru din Roma.

Doi dintre cei 13 noi cardinali, ambii din Asia, nu vor putea participa din cauza restricţiilor de călătorie impuse de pandemia de COVID-19.

Vicarul Apostolic al Brunei, Cornelius Sim, şi arhiepiscopul de Capiz, în Filipine, Jose Fuerte Advincula, vor fi numiţi in
absentia, a anunţat Vaticanul la începutul acestei săptămâni.

ADVERTISING

Din cauza riscurilor legate de pandemie, la consistoriu va participa un număr redus de persoane, aproximativ 100 de oaspeţi, plus un număr de cardinali. De asemenea, îmbrăţişarea obişnuită între cardinali nu va mai avea loc.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇