Prejudiciu de 2 milioane de euro din locuri de parcare închipuite. Clotilde Armand: Poliția a început să facă curățenie printre rechinii imobiliari din Sectorul 1!

Prejudiciu de 2 milioane de euro din locuri de parcare închipuite. Clotilde Armand: Poliția a început să facă curățenie printre rechinii imobiliari din Sectorul 1!

Peste 50 de percheziţii au loc joi dimineaţă, în Dâmboviţa, Bucureşti şi Prahova, într-un dosar de înşelăciune cu un prejudiciu de aproximativ 2 milioane de euro, fiind vizaţi mai mulţi dezvoltatori imobiliari, care au declarat mai multe locuri de parcare decât au construit de fapt.

„Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, efectuează 51 de percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti  şi în judeţele Dâmboviţa şi Prahova”, anunţă Poliţia Capitalei.

ADVERTISING

Poliţiştii pun în aplicare şi mai multe mandate de aducere, intr-un dosar în care se fac cercetări pentru înşelăciune în domeniul construcţiilor.

"Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că mai mulţi dezvoltatori imobiliari, persoane fizice şi juridice, ar fi prejudiciat o instituţie publică, prin faptul că la momentul recepţiei clădirilor ar fi prezentat împrejurarea nereală că au realizat mai multe locuri de parcare decât cele existente în fapt, fiind creat un prejudiciu de aproximativ 2 milioane euro", anunţă poliţiştii.

ADVERTISING

Surse apropiate anchetei citate de News.ro afirmau că instituţia publică prejudiciată este Primăria Sectorului 1.

Informaţia este confirmată de edilul Clotilde Armand, pe Facebook.

"Poliția a început să facă curățenie printre rechinii imobiliari din Sectorul 1. Au fost peste 50 de percheziții în această dimineață la mai mulți dezvoltatori imobiliari într-un dosar de înșelăciune cu locuri de parcare fictive, prejudiciu: 2 milioane de euro", precizează primarul.

"V-am spus că o să oprim haosul urbanistic în Sectorul 1 și așa o sa facem. După cum știți, am încheiat un parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție și am întărit Biroul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal din cadrul Poliției Locale Sector 1. Acolo unde neregulile găsite la recepțiile complexurilor rezidențiale țin de Codul Penal nu am ezitat nicio secundă să sesizez poliția", adaugă edilul.

ADVERTISING

Clotilde Armand explică şi cum s-a ajuns la un asemenea prejudiciu.

"Sunt eludate taxele de 10.000 de euro (prevăzute în HCGMB 66/2006) pentru fiecare loc de parcare lipsă în procesul de elaborare si acoperite prin procesele verbale de recepție întocmite cu complicitatea funcționarilor publici.

Una din metodele prin care erau evitată ilegal plata acestei taxe: în autorizațiile de construire apăreau sisteme de parcare automate supraetajate, dar care nu au fost instalate niciodată sau care au fost desființate imediat după recepție".

Primarul spune că, dacă extrapolăm la nivelul întregii Capitale, "veți vedea ca apare un deficit de zeci de mii de locuri de parcare care nu au existat decât pe hârtie, fenomen care se transpune în taxe de milioane de euro, bani care trebuiau plătiți către bugetele locale".

Poliția a început să facă curățenie printre rechinii imobiliari din Sectorul 1. Au fost peste 50 de percheziții în...

Publicată de Clotilde Armand pe Joi, 31 martie 2022


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇