Clotilde Armand: Zona protejată din Kiseleff intră în vizorul dezvoltatorilor imobiliari

Clotilde Armand: Zona protejată din Kiseleff intră în vizorul dezvoltatorilor imobiliari

Edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, spune că zona protejată din Șoseaua Kiseleff intră în vizorul dezvoltatorilor imobiliari.

Mai exact, primarul afirmă că proprietarii imobilului situat în Șoseaua Kiseleff nr. 21, care a fost pentru mai mulți ani reședința ambasadorului SUA în România, vor să demoleze vila.

În locul acesteia și pe spațiul verde al grădinii intenționează să construiască un ansamblu de blocuri.

”Zona protejată din Șoseaua Kiseleff intră în vizorul dezvoltatorilor imobiliari. Imobilul situat în Șoseaua Kiseleff nr. 21 a fost pentru mai mulți ani reședința ambasadorului SUA în România. Acest imobil are o grădină generoasă.

ADVERTISING

Actualii proprietari intenționează să demoleze vila și să construiască pe spațiul verde al grădinii un ansamblu de locuințe colective. Pe scurt: cîteva blocuri”, scrie Clotilde Armand pe Facebook.

Primarul promite că nu va aviza dosarul ce privește demolarea construcției.

”Am primit la primărie pentru avizare dosarul pentru elaborarea de desființare a construcției din Șoseaua P.D. Kiseleff nr. 21.

O spun răspicat: Primarul Sectorului 1 nu-și dă acordul, eu nu avizez așa ceva.

Dacă până să ajung eu primar s-au dat avize în funcție de cât de mult ”sponsoriza” un dezvoltator sau altul, ar fi bine să știe toți dezvoltatorii că nu mai merge așa, iar lucrurile trebuie să se schimbe în profunzime”, afirmă primarul Sectorului 1.

ADVERTISING

Edilul subliniază că acest proiect ar mutila iremediabil aspectul urbanistic al zonei.

”Acest proiect ar mutila iremediabil aspectul urbanistic al zonei, așa cum s-a întâmplat în cazul vilei Filipescu-Brâncoveanu din Bulevardul Aviatorilor (în curtea sediului central PNL) - unde cu binecuvântarea fostei primărițe și a majorități PSD din Consiliul General al Municipiului București au început să răsară rapid 3 blocuri într-o zonă istorică protejată, într-o zonă unde este interzis să construiești”, mai afirmă Clotilde Armand.

Zona protejată din Șoseaua Kiseleff intră în vizorul dezvoltatorilor imobiliari.Imobilul situat în Șoseaua Kiseleff...

Publicată de Clotilde Armand pe Miercuri, 18 august 2021

SpotMedia.ro a cerut la Primăria Sectorului 1 mai multe detalii pe această temă. Mai exact, cine sunt proprietarii imobilului, ce se dorește să se construiască în locul vilei și care este regimul de înălțime al imobilelor din această zonă.

ADVERTISING

De îndată ce vom primi un răspuns îl vom publica.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇