Pregătiri de Paște pe front: Soldații ucraineni vopsesc grenade și îi așteaptă pe ruși (Foto)

Pregătiri de Paște pe front: Soldații ucraineni vopsesc grenade și îi așteaptă pe ruși (Foto)

Militarii ucraineni le-au pregătit ceva special de Paște inamicilor ruși: ei vopsesc grenade, în loc de ouăle de Paște și le decorează cu motive tradiționale și mesaje patriotice.

Forțele armate ale Ucrainei arată cum se pregătesc să-i întâmpine pe invadatorii ruși duminică, în prima zi de Paște – soldații vopsesc grenadele ca pe ouăle de Paște, în culorile drapelului Ucrainei, galben și albastru, și le decorează cu motive populare și mesaje patriotice.

Imaginile au fost publicate pe Telegram de Comandamentul Operațional "Nord" al armatei ucrainene.

ADVERTISING

"Mâine e Paștele, iar apărătorii noștri le pregătesc 'daruri de sărbători' ocupanților. Nimeni nu poate distruge acest spirit al strămoșilor cazaci", a transmis comandamentul.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a arătat, într-un raport de la începutul acestei luni, că Moscova ar putea propune o încetare a focului de Paște, însă armata ucraineană se așteaptă la un atac al rușilor chiar în acest weekend.

"Acești oameni n-au nimic sfânt, pot să recurgă la diverse provocări de sărbători (…). De aceea, trebuie să ne pregătim pentru asta, să fim vigilenți, să avem grijă de noi, să luăm seama la alertele de raid aerian", a declarat Iuri Ihnat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Armate ale Ucrainei.

ADVERTISING

Conform expertului militar ucrainean Roman Svitan, trupele ruse dețin un stoc de 50 de rachete de croazieră după ultimul atac masiv cu astfel de muniție asupra Ucrainei, desfășurat pe 9 martie.

Serviciul pentru situații de urgență a îndemnat populația să evite aglomerația de Paște pentru că "inamicul este înșelător".

Ultimele informații de pe front arată că trupele ruse nu renunță la intenția de a străpunge granițele administrative ale regiunilor Donețk și Lugansk. Potrivit Statului Major al armatei ucrainene, inamicul își concentrează operațiunile înspre Liman, Bahmut, Avdiivka și Mariinka.

ADVERTISING

Cele mai intense lupte se desfășoară în Bahmut și Mariinka. Vineri, forțele ucrainene au reușit să respingă 56 de atacuri ale trupelor ruse.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇