Prefectul Capitalei dă detalii despre noile restricții din Capitală: Vineri dimineață vor fi stabilite, iar seara intră în vigoare

Prefectul Capitalei dă detalii despre noile restricții din Capitală: Vineri dimineață vor fi stabilite, iar seara intră în vigoare

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a anunțat că noile restricții pe care Guvernul le decide în aceste clipe se vor aplica începând de mâine seară.

El nu a dat detalii despre noile măsuri, întrucât nu știe exact ce forme vor adopta oficialii în ședința de guvern care a început la ora 17:00.

De menționat este că restricțiile pe care vor autoritățile să le impună au apărut deja în presă, pe surse.

Între altele, magazinele ar urma să se închidă la ora 18:00, iar interzicerea circulației pe timp de noapte ar putea începe mai devreme, de la ora 20:00, în loc de ora 22:00, cum este în prezent.

ADVERTISING

Autorităţile pregătesc restricții mai dure: Magazine închise de la 18:00, oamenii nu au voie afară după ora 20:00 (Surse)

Propunerile au fost aprobate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) și incluse într-un draft ce a ajuns pe masa Guvernului, care s-a întrunit în ședință la ora 17:00.

Acum, pasul următor este întrunirea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență (CMSU), pentru a pune în aplicare noile măsuri la nivelul Capitalei. Ședința va avea loc vineri dimineață, a spus prefectul.

ADVERTISING

După ședința de guvern, vom convoca imediat CMBSU, mâine la prima oră! La 08:00 - 09:00.

Alin Stoica

Măsurile

Întrebat exact care vor fi restricțiile noi în București, prefectul a spus că nu știe și că așteaptă hotărârea oficială de la guvern.

Nu am hotărârea oficială, nu știu exact. Există în plan ca măsurile să vizeze diminuarea programului de funcționarea a agenților economici, scăderea orei până la care putem ieși afară din case și circulația în afara Bucureștiului.

Pentru școli avem deja ordinul comun al Ministerelor Educației și Sănătății.

Cu privire la mall-uri, în București vom lua măsuri ca să evităm aglomerația, numărul de persoane care poate fi în același timp în mall.

Alin Stoica
ADVERTISING

”Restricțiile vor intra în vigoare mâine seară, începând de vineri vor fi aplicabile”, a mai punctat Alin Stoica.

În ce condiții se poate ieși din București

De asemenea, prefectul a menționat că și STB a venit cu anumite propuneri, printre care ”informarea publicului călător, monitorizarea fluxului de călători în timp real și stabilirea fluxului intrare/ieșire”.

Întrebat în ce condiții pot ieși cetățenii din București, iată ce a explicat prefectul:

Doar în condițiile în care există necesitatea deplasării pentru locul de muncă, pentru a însoți persoane bolnave pentru tratament... Sunt exceptate transporturile de mărfuri, persoane.

Alin Stoica

Terasele nu se închid

În schimb, Stoica a punctat că ”terasele vor funcționa în continuare” și doar agenții care nu respectă normele sanitare vor fi sancționați și chiar închiși.

Barurile și cluburile din Bucureşti care încalcă regulile pot fi închise direct, chiar de astăzi. Prefectul a găsit soluţia legală

Referitor la sălile de fitness și saloanele de înfrumusețare - dacă vor fi închise sau nu -, prefectul nu a știut să dea detalii.

La această oră, ședința Guvernului este în plină desfășurare și rămâne de văzut ce decid exact oficialii.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇