Predarea prințului Paul va fi rejudecată în Malta

Predarea prințului Paul va fi rejudecată în Malta

Predarea fugarului Paul-Philippe al României va fi rejudecată în Malta.

„Sunt în măsură să vă furnizez informaţii, de astăzi, de la justiţia din Malta. Predarea fugarului Paul-Philippe al României se va rejudeca. Instanţa a admis apelul formulat de Parchet, a desfiinţat hotărârea de refuz al predării şi a trimis cauza la rejudecare.

Acesta rămâne în arest până la pronunţarea unei soluţii definitive, cererea de eliberare pe cauţiune fiind respinsă tot astăzi”, a declarat Alina Gorghiu, potrivit unei informări de presă a Ministerului Justiţiei.

ADVERTISING

Săptămâna trecută, reprezentanţii MJ au transmis că o nouă solicitare a lui Paul Philippe al României de a fi eliberat a fost respinsă de către Curtea Constituţională a Maltei. Acesta rămâne în arest până la judecarea definitivă a cererii de predare şi anume 17 iunie.

Paul-Philippe al Romaniei este căutat pentru a executa o pedeapsă cu închisoare pentru corupţie. În vârstă de 75 de ani, el a fugit din România în 2020, când a fost condamnat la aproape 3 ani şi jumătate de închisoare pentru corupţie legată de restituirea ilegală a unor bunuri imobiliare din apropierea Bucureştiului, cărora le-a pretins în mod fals proprietatea.

ADVERTISING

În iunie 2022, el a fost prins la Paris, dar o Curte de Apel a refuzat să îl extrădeze în România, iar avocatul lui Paul al României a invocat, între altele, acest argument atunci când a pledat împotriva extrădării sale din Malta.

Prinţul Paul locuieşte acum în Italia, dar a venit luna trecută în Malta pentru o conferinţă şi a fost reţinut în baza unui mandat european de arestare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇