Povestea pompierului cu mâinile arse în explozia de la Crevedia. Cătălin Predoiu: "Îmi dădeau lacrimile"

Povestea pompierului cu mâinile arse în explozia de la Crevedia. Cătălin Predoiu: "Îmi dădeau lacrimile"

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a relatat că l-a vizitat la spital pe pompierul a cărui imagine cu mâinile arse și bandajate a devenit virală, mărturisind că a fost impresionat de cazul lui.

Printre cei răniţi în incendiul de la Crevedia s-a aflat și un pompier care a suferit arsuri la mâini. Fotografia în care acesta apare cu capul plecat și cu mâinile bandajate s-a răspândit rapid în mediul online.

Cătălin Predoiu a anunțat marți că a făcut o vizită la spitalul în care a fost internat pompierul și a povestit ce a discutat cu acesta.

ADVERTISING

Ministrul de Interne l-a întrebat dacă a fost rănit pentru că nu avea mănuși.

"Mi-a spus: 'Nu, domnule ministru, dar vara transpiră mâinile și le mai dai jos. Omul a recunoscut: 'Le-am mai dat jos să ne mai ștergem pe mâini, să stăm puțin fără ele'. Dacă pe el l-a prins explozia în acel moment fără mănuși, el mi-a explicat, ei știu cum să se ferească. Primul lucru pe care-l fac este să ducă mâinile pe față să-și protejeze căile respiratorii. Căile respiratorii sunt importante. Deliberat și-au expus mâinile, nu că n-au avut mănuși, au avut", a spus Predoiu într-un interviu acordat DC News.

ADVERTISING

”Așa poți să judeci foarte simplu, birocratic, stând pe scaun, uitându-te pe hârtii. Ce scrie aici? Scrie că pompierul trebuie să țină mănușile în mâini permanent. Bun! A avut mănuși? A avut! Deci cine e de vină? El, că și le-a dat jos. Dacă te uiți strict pe hârtii, poți să spui că așa e. Și acum ce să faci? Să-l sancționezi? El își risca viața acolo și a zis că-și dă 15 secunde mănușa jos.

Nu s-a inventat mănușa cu răcitor. Omul s-a culcat la pământ și și-a pus mâna pe față. A știut ce a făcut, dar și-a expus mâinile", a mai spus ministrul de Interne.

O poza ,o mie de cuvinte .Un coleg pompier cu capul plecat și mâinile arse.Sunt sigur ca s.ar fi ridicat și s.at fi dus...

Publicată de Filip Viorel pe Duminică, 27 august 2023

Predoiu a declarat că a fost profund impresionat şi chiar i-au dat şi lacrimile în momentul în care pompierul, deşi rănit, i-a spus că abia așteaptă să se refacă pentru a se întoarce în misiuni.

ADVERTISING

"Omul îmi spunea că vrea să se întoarcă înapoi. Eu nu sunt ușor de impresionat, dar îmi dădeau lacrimile, când mi-a spus 'vreau să scap de astea, să mă întorc acum înapoi'. Nu înfloresc, nu exagerez, nu mint", a subliniat Cătălin Predoiu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇