Posibil act de sabotaj asupra unui tren plin cu uree. Ar fi fost atacat imediat după ce a plecat din Portul Constanța (Galerie foto)

Posibil act de sabotaj asupra unui tren plin cu uree. Ar fi fost atacat imediat după ce a plecat din Portul Constanța (Galerie foto)

Un tren care transporta uree a fost frânat de persoane necunoscute pe o cale ferată din zona Portului Constanța, arată reprezentanții CFR Infrastructură. Patru vagoane au fost deschise, iar 80% din încărcătură a fost deversată.

Potrivit CFR Infrastructură Constanța, incidentul a avut loc duminică seara, la ora 20:20. Trenul compus din 36 vagoane aparține unui operator privat și plecase din Portul Constanța având ca stație de destinație Vințu de Jos, județul Alba.

„În urma verificărilor s-a stabilit că la vagoanele 6, 7, 9 și 11 clapele de descărcare au fost deschise, iar aproximativ 80% din conținut - uree se află pe gabarit. Șeful de tren a sesizat prin 112 incidentul. Zona este asigurată de către angajații SRCF Constanța, dar și de reprezentanți ai SRPT Constanța pentru a se evita sustragerea mărfii descărcate”, au transmis reprezentanții companiei.

ADVERTISING

Circulația trenurilor de călători nu a fost afectată de incident, iar traficul spre Portul Constanța se desfășoară pe firul II până la eliberarea firului I.

IPJ Constanța arată că polițiștii deplasați la fața locului au constatat că a fost deversată cantitatea de aproximativ 40 de tone de uree.

Polițiști din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Constanța continuă cercetările pentru a se stabili „dacă vanele de încărcare-descărcare au fost acționate de factorul uman sau a fost vorba de o defecțiune tehnică”.

ADVERTISING

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că trenul de marfă nu era asigurat cu pază, societatea transportatoare fiind amendată cu 2.000 de lei, a transmis Poliția.

În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere sau semnalizare falsă.

Ureea se folosește în principal ca îngrășământ și este un precursor foarte important în industria chimică, fiind utilizată printre altele și în industria medicamentelor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇