Explozie într-un port din Turcia, la un siloz de cereale. Sunt numeroase victime, oamenii au crezut că e cutremur (Video)

Explozie într-un port din Turcia, la un siloz de cereale. Sunt numeroase victime, oamenii au crezut că e cutremur (Video)

Mai multe persoane au fost rănite, unele fiind în stare gravă, în urma unei explozii produse luni în Portul turc Derince, la aproximativ 60 de kilometri sud-est de Istanbul.

Explozia s-a produs la un siloz de cereale din Portul Derince, în provincia turcă Kocaeli, potrivit postului CNN Turk şi cotidianului Hurriyet.

Explozia s-a simţit foarte puternic, iar cel puţin zece persoane au fost rănite, unele fiind în stare gravă.

„A fost un zgomot foarte puternic, am crezut că era cutremur. Este un incident grav, dar este localizat", a declarat primarul oraşului Derince, Zeki Aygün.

ADVERTISING

La locul incidentului au intervenit zeci de echipaje de pompieri şi ambulanţe. Potrivit celui mai recent bilanț, 12 persoane au fost rănite.

Consiliul Turc al Cerealelor (TMO), un organism guvernamental, a informat că se consideră că explozia care a avut loc în siloz s-ar putea să fi fost provocată de comprimarea prafului de grâu în timpul transferului de pe o navă în siloz, dar urmează o anchetă tehnică detaliată. 

„Ni s-a spus că, din punct de vedere tehnic, este posibil ca o explozie să se producă din cauza comprimării prafului de grâu, dar investigăm toate motivele posibile", a spus un oficial.

Nicio navă din port nu a fost avariată în urma incidentului, au precizat autorităţile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇